Een scheidingswand maken met wandpanelen

Lees over een scheidingswand maken met wandpanelen om bijvoorbeeld de akoestiek in een vertrek te verbeteren. Wandpanelen kunnen breder ingezet worden dan enkel een scheidingswand, met de panelen kun je een muur prachtig afwerken. Lees in ieder geval over de mogelijkheden van panelen die eruit kunnen zien als hout of steenstrips.

Misschien was een muziekstudio de voorloper?

Het is mooi als je een afbeelding weet te vinden van een oude studio. Een foto van de binnenzijde van een schuurtje, en het kiekje is rond 1970 gemaakt. Je ziet dan op de afbeelding lege eierdozen tegen de wand, zo konden geluiden van buitenaf niet de opname verstoren, en het geluid wat wel op de band moest komen kwam daar directer. Gelukkig volgden er innovaties, eierdozen tegen de muur is geen zicht. Mooier is een wand wat eruit ziet als hout of gemetselde stenen en een kleur wat overeen komt met de vloerbedekking. Omdat wandpanelen van piepschuim kunnen zijn, levert het een optimale warmte- en geluidsisolatie. Een eventuele hinderlijke galm in de ruimte is dan ook gelijk verdwenen, en hoe zal dat zijn bij een scheidingswand maken van wandpanelen?

De innovaties zijn in kantoortuinen

Een ander oud fenomeen was een scheidingswand realiseren in een doorzonwoning. Niet iedereen was blij met die naoorlogse bouwwijze, dus tussen de salon in de voorkamer en de eethoek achterin stond overdwars een wandmeubel, op die manier ontstond er een knusse zithoek. Later verdween dit type scheidingswand weer. Minder ver terug in de geschiedenis bestond een kantoor uit allemaal kleine werkkamertjes. Dit is nu juist één open ruimte met eventueel scheidingswanden om het geluid te dempen. Daarom tref je in kantoortuinen hoogstaande uitvindingen aan om akoestische problemen op te lossen middels een scheidingswand maken met wandpanelen.

Kwestie van alle kennis bij elkaar voegen

Niemand wil lege eierdozen tegen de muur hebben, en ook wil niemand een wandmeubel over dwars zetten. Tevens wil niemand terug naar kantoren die benauwd aanvoelen. Wat iedereen wel wil is een goede akoestiek en mooie afwerking, het is slim om dan jezelf te verdiepen in een scheidingswand maken met wandpanelen. Daarbinnen heb je alle keuzes van verplaatsbaar, dan kan verrijdbaar zijn, of een vaste scheidingswand. Eenvoudig kun je de scheidingswand op laten gaan in het geheel want wandpanelen zijn in veel uitvoeringen te verkrijgen. Online zijn wandpanelen goed te bekijken, het kan heel natuurlijk ogen. Een scheidingswand maken met wandpanelen is niet moeilijk en het heeft een gunstig effect.