Waarom kiezen voor ergonomisch kantoormeubilair?

In moderne kantoorinrichtingen zien we steeds vaker ergonomisch kantoormeubilair. En dit is niet zonder reden. Het is bewezen dat ergonomische meubelen een positieve invloed hebben op je gezondheid. Zeker beroepen waarbij je dag in dag uit zit achter je bureau aan je laptop of computer is het belangrijk dat je goed ondersteunt wordt. Ergonomisch kantoormeubilair kan je hierbij helpen. Waarom je nog meer moet kiezen voor kantoormeubilair met ergonomische eigenschappen? Lees het in dit blog. 

Wat is ergonomisch werken?

Ergonomisch werken betekent dat je werkt op een plek dat afgesteld is op jouw lichaam. Doordat je een op maat ingestelde werkplek hebt, zit je in de juiste houding tijdens je werk. Ergonomische aspecten zijn zowel in het bureau, bureaustoel, monitor en toetsenbord verwerkt. Alles kun je dus naar persoonlijke voorkeuren instellen. Als je de juiste maat en houding instelt dan ben je ergonomisch aan het werk. Als werkgever is het investeren in je werknemers en de gezondheid altijd een goed idee. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan wanneer personeel niet over goed ergonomisch kantoormeubilair beschikt. 

Redenen om ergonomisch kantoormeubilair aan te schaffen

De redenen om te kiezen voor ergonomisch kantoormeubilair zijn eigenlijk eindeloos. We hebben de belangrijkste redenen hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Voorkom gezondheidsklachten 

Met ergonomisch kantoormeubilair kun je klachten aan schouders, nek of rug voorkomen. Dergelijke klachten kunnen resulteren in ziekteverzuim, wat zowel voor werkgever als werknemer een ongelukkige situatie wordt. Ergonomische meubels kan je perfect aanpassen op je houding zodat je optimaal kan werken met de juiste zithouding.

  • Verhoogde productiviteit

Omdat werknemers minder last hebben van pijn door een verkeerde zithouding, wordt de productiviteit ook een stuk verhoogd. Ergonomisch kantoormeubilair maakt dit mogelijk. Medewerkers zitten comfortabel en kunnen hierdoor beter en harder werken. Een investering in ergonomisch kantoormeubilair is dan ook snel terugverdiend.

  • Duurzame investering

Met ergonomisch kantoormeubilair maak je een duurzame investering. Hoewel de prijzen wel iets hoger liggen dan normaal kantoormeubilair, ben je op de lange termijn goedkoper uit. Medewerkers die langdurig ziek zijn vanwege gezondheidsklachten kosten meer dan een eenmalige investering in goed kantoormeubilair. Bovendien gaat ergonomisch kantoormeubilair lang mee vanwege de hoge kwaliteit. 

Je investeert dus niet alleen in goed kantoormeubilair, maar ook in de gezondheid van je personeel. 

Creëer de ideale werkplek voor je werknemers

Blijf dus niet achter en creëer een ergonomische werkplek. Het is echt je investering waard. Tegenwoordig kun je op veel plekken de mooiste ergonomische meubels kopen. Van zit/sta bureaus tot speciale monitoren en bureaustoelen: ergonomics maken het werk een stuk aangenamer. Neem voor meer informatie een kijkje op www.insideoffice.nl.