Hoe zorg je voor een gezellige sfeer in je tuin?

Veel mensen brengen veel tijd door in hun tuin. Je kunt je tuin eigenlijk zien als een tweede woonkamer en daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat dit een gezellige plek is, waar je jezelf comfortabel voelt. Je tuin gezellig maken kan soms nog best een opgave zijn, daarom geven we je in deze blog wat praktische tips om het makkelijker te maken! 

Verlichting

Als je tot ‘s avonds laat wilt genieten van je tuin, is het verstandig om goede verlichting aan te schaffen. Door de juiste verlichting aan te schaffen kun je al gauw voor een knusse en gezellige sfeer zorgen in je tuin. De felheid en temperatuur van het licht dat je hebt bepaalt de sfeer. Wil je niet altijd dezelfde sfeer in je tuin? Kies dan voor led tuinverlichting, zodat je altijd kunt kiezen welke kleur licht op dat moment je voorkeur heeft.

Planten en bloemen

In veel tuinen is het al aanwezig, maar planten en bloemen kunnen voor ontzettend veel sfeer in je tuin zorgen. Ook als je geen groene vingers hebt zijn er voldoende mogelijkheden om wat groen aan je tuin toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie plant die weinig onderhoud nodig heeft, of een set kleurrijke bloemetjes. 

Zithoek

Om te genieten van de ruimte en gezelligheid in je tuin is het belangrijk dat je een zithoek hebt. Zit je liever in een loungeset of een tafel met stoelen? Ga voor de meest praktische optie, die ook nog eens aansluit op de stijl van je tuin. Om hierin wat meer gezelligheid te creëren is het aan te raden om bijvoorbeeld kleurrijke kussens aan te schaffen of iets sfeervols op de tafel te zetten. Zo kun je heerlijk genieten van de momenten die jij in de tuin doorbrengt.