De voordelen van een leefbeton vloer

De huidige trend op het gebied van interieur en styling zijn absoluut de betonnen vloeren. Een betonnen vloer draagt bij aan een mooie, moderne en industriële uitstraling dat tegenwoordig hartstikke gewild is in onze woningen. Het past in bijna ieder huis en is op elke ondergrond te leggen! Daarnaast is het super duurzaam en van hoogwaardig materiaal gemaakt. In deze blog lees je alles over de voordelen van een leefbetonnen vloer.

Goed beschermd tegen slijtage

Doordat leefbeton is gemaakt op cementbasis, slijt de vloer een stuk minder snel. Cement is namelijk zo sterk dat de kans op slijtage klein is. Daar bovenop kan je er nog voor kiezen om een extra beschermlaag over de vloer aan te brengen. Zo is de vloer niet alleen slijtvast, maar ook watervast en beter beschermd tegen krassen. Ideaal als je kinderen hebt die weleens een glas omgooien! Stress over slijtage van de vloer is met een leefbeton vloer dus absoluut verleden tijd.

Makkelijk schoon te houden

Door het gladde uiterlijk van de leefbeton vloer, is het ook makkelijk schoon te houden. Er kan namelijk nergens vuil blijven hangen bij het stofzuigen of dweilen. Met een extra beschermlaag voorkom je ook eventuele schade door de stofzuiger. Als je niet van een vieze vloer houdt, maar ook geen tijd en zin hebt om lang met een stofzuiger of dweil in de weer te zijn, is een leefbetonnen vloer dus de ideale uitkomst.

Eindeloze mogelijkheden

Mocht je niet van koude voeten houden, dan is een leefbetonnen vloer ook iets voor jou. Het is namelijk mogelijk om vloerverwarming te installeren onder deze vloer! Verder is dit zeker niet alleen een goede vloer voor de woonkamer, maar is het ook toepasbaar in bijvoorbeeld de badkamer en douche. Met een leefbetonnen vloer heb je namelijk geen last van schimmel!