Ongediertebestrijding tijdens een verbouwing

Tijdens een verbouwing kan je allerlei problemen ervaren. De bouwplannen die je van tevoren hebt gemaakt kunnen bijvoorbeeld in de praktijk onmogelijk zijn. Je moet dan improviseren om alsnog het doel te bereiken. Een probleem dat vaak voorkomt is dat je tijdens de verbouwing ongedierte tegen kunt komen. Als je aan het verbouwen bent veranderen de omstandigheden of je komt op plekken in de woning waar je voorheen nooit bent geweest. Het is natuurlijk niet fijn om onderbroken te worden door ongedierte tijdens uw verbouwing. Ongediertebestrijding is daarom de snelste oplossing.

Ongediertebestrijding muizen en ratten

Een voorbeeld van een plek waar je normaliter niet vaak komt in een huis is de kruipruimte. Dit is de ruimte onder een huis die eigenlijk vrijwel nooit wordt gebruikt. Het is de ideale broedplaats voor muizen en ratten, omdat deze plaats vaak warm en vochtig is. Als je een keer tijdens een verbouwing in de kruipruimte moet zijn kan je dus zomaar ontdekken dat je last hebt van knaagdieren. De muizen en ratten zijn gewend om hier ongestoord rond te lopen. Dus als je hier voor de eerste keer kijkt kan je de ratten of muizen opeens weg zien schieten. Een andere manier om hun aanwezigheid te kunnen merken is ratten- of muizen keutels op de grond. Wanneer blijkt dat u last heeft van ratten of muizen, is ongediertebestrijding de oplossing. Dan weet u zeker dat u ongestoord verder kunt klussen.

Ongedierte op donkere en vochtige plekken

Tijdens een verbouwing zal vaak de luchtvochtigheid in een woning stijgen. Zeker als een muur wordt opengebroken. De verhoogde luchtvochtigheid zijn de ideale omstandigheden voor verschillende soorten ongedierte. Kakkerlakken kunnen bijvoorbeeld tevoorschijn komen tijdens een verbouwing. Een ander voorbeeld zijn zilvervisjes. Beide ongedierte soorten houden van een hoge luchtvochtigheid en kunnen daarom tijdens een verbouwing hun weg in huis vinden. Het kan ook zijn dat hun aanwezigheid bij het uitvoeren van de bouwwerkzaamheden wordt ontdekt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je bij het opnieuw behangen, zilvervisjes achter het oude behang ontdekt. Ga op dat moment niet verder met behangen. Het is van groot belang eerst ongediertebestrijding uit te voeren.