De 5 meest gemaakte fouten bij een boxspring kopen

Bed, Slaapkamer, Stoelen, Computer, Meubilair, Ramen

Een boxspring kopen is een flinke investering. Daarom is het verstandig om goed onderzoek te doen naar de boxspring die voor jou het meest geschikt is. Wist je dat een boxspring ontzettend belangrijk is om lichamelijke klachten te voorkomen of te verminderen? De juiste keuze maken bij het zoeken naar de juiste boxspring is dan ook van groot belang.

1. Verliefd op het uiterlijk

Sommige boxsprings zien er ongelooflijk mooi uit, waardoor je bij een bezoekje aan een beddenzaak snel verliefd wordt op die ene boxspring. Echter zegt de uitstraling van het bed niks over het comfort. Een mooi bed is natuurlijk ook van belang, maar nog veel belangrijker is dat je comfortabel kunt slapen. Daarvoor is het nodig dat het bed de juiste ondersteuning en correcties geeft.

2. Aanbeveling

Een boxspring die aanbevolen wordt door een familielid of collega is een goed bedoeld advies dat altijd gewaardeerd moet worden. Echter is het belangrijk om deze aanbeveling niet te zwaar te wegen in je keuze. Een advies van een bekende is namelijk niet echt waardevol bij het kopen van een boxspring. Deze persoon heeft namelijk een andere lichaamsbouw, slaapt op een andere manier en heeft andere voorkeuren. Een boxspring is een persoonlijke keuze. De een wil graag een elektrische boxspring, terwijl de ander meer waarde hecht aan een goed matras. Zoek daarom een boxspring die past bij jouw wensen.

3. Bekend merk

Het kiezen van een boxspring van een bekend merk is absoluut geen garantie dat het bed voor jou geschikt is en dat je er comfortabel op kunt slapen. Elk merk is anders en heeft zijn voor- en nadelen. Je lichaamsprofiel bepaald voor een groot deel welk type bed voor jou het meest geschikt is. Let dus niet veel op het merk. 

4. Proefliggen in de winkel

De meest gehoorde keuze om een boxspring in de winkel te kopen is om even proef te liggen. Echter heeft proefliggen in een beddenzaak absoluut geen zin. Zo lig je anders dan thuis, draag je kleding en lig je niet ontspannen. De tijd van proefliggen is veels te kort om conclusies te trekken. Daarom is het nodig om weken proef te liggen.

5. Goedkoop is duurkoop

Als het om boxsprings gaat, dan geldt dat goedkoop vaak duurkoop blijkt te zijn. Een goedkope boxspring zal ongetwijfeld minder comfortabel liggen en een kortere levensduur hebben, dan bijvoorbeeld een duurder model. Vaak zit het prijsverschil in de kwaliteit van gebruikte materialen.