Bergingsdeur vervangen

Een berging is ontzettend handig, wanneer je extra spullen wilt opbergen en hiervoor geen plek in huis hebt. Ook voor tuingereedschap, fietsen, scooters en motoren kan een berging uiterst geschikt zijn. Maar om ervoor te zorgen dat niemand jouw spullen steelt, zal je een deur moeten hebben. Nu heb jij deze al een tijdje en begint de deur wat mankementen te tonen. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld houtrot of klemmende deuren. Als jij hier last van hebt kun je het beste de bergingsdeur vervangen.

Eenvoudig een andere deur
Tegenwoordig is het ontzettend makkelijk om een nieuwe bergingsdeur uit te zoeken. Je kunt naar jouw dichtstbijzijnde bouwmarkt om naar deuren te gaan kijken. Het voordeel hiervan is dat je de deuren in het echt kunt zien, vaak ogen ze dan toch wat anders dan via een website. Ook kun je direct informatie vragen als je dit nodig hebt.

Wat nog makkelijker is dan naar een bouwmarkt gaan, is natuurlijk om via het internet een bergingsdeur te bestellen. Met slechts een paar klikken op de knop wordt de deur bij jou thuis bezorgd. Toch is niet iedereen hier en fan van, omdat soms lastig in te schatten is of je wel de juiste deur hebt.

Overigens kun je tegenwoordig bij menig bouwmarkt de deur laten bezorgen, wat een hoop sjouwwerk scheelt. Daarnaast voorkom je hiermee schade aan jouw auto.

Waar op letten bij het vervangen van de bergingsdeur?
Het belangrijkste waar je op moet letten is de maat van de deur. Meet deze daarom voor de zekerheid even op. Als de maat niet goed is krijg je alsnog een deur die klemt of juist helemaal niet dicht gaat.

Controleer ook of de lijst rondom de deur nog wel goed is. Het kan zomaar zijn dat deze ook aan vervanging toe is. Als de deur heeft geklemd, is de kans groot dat de omringende lijst ook beschadigd is. Hetzelfde geldt voor het slot en de scharnieren.

De mate van veiligheid is al zeker van belang. Nieuwe deuren kunnen ook nieuwere soorten sloten hebben. Denk bijvoorbeeld aan een driepuntslot, waarmee je zowel beneden, in het midden als bovenin de deur dichtdoet. Daarnaast zijn er bergingsdeuren die beschikken over anti-inbraakstrip in de deur en in de lijsten. Dit zijn metalen of aluminium strips, die het lastiger maken om in te breken.

De mogelijkheden voor een nieuwe bergingsdeur zijn vrij groot. Het belangrijkste is dat jij weet wat je wilt en hierop de juiste bergingsdeur uitkiest. Voor een veilige opberging van jouw spullen.

Bron: 123verbouwen.nl