Horren beschermen tegen vliegen en andere vervelende insecten

Bij de eerste zonnestralen zijn vliegen en andere (vliegende) insecten op de afspraak. Erg vervelend, want iedereen wilt dit ongedierte zoveel mogelijk buiten houden. We zoeken dan ook constant naar manieren om deze insecten ver van ons weg te houden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want deze vervelende beestjes laten zich niet zomaar wegjagen. Er gaat haast geen week voorbij of er verschijnen nieuwe middeltjes op de markt die allemaal beloven al die insecten geen schijn van kans meer te geven. Toch blijven we er voortdurend door geplaagd.

Hordeuren en ramen

Velen keren dan ook terug naar de basis, namelijk het plaatsen van horren en shutters. Die houden inderdaad de meeste vliegen buiten en dat is vooral in de zomer erg handig. Maar hordeuren en ramen zorgen voor nog meer voordelen. Zo helpen ze onder meer mee aan een goede ventilatie van je woning. Rolluiken beschermen ook tegen insecten maar bieden lang niet de voordelen van hordeuren en ramen.

De ene hordeur is de andere niet

De ene hordeur is inderdaad de andere niet. Wil je je interieur beveiligen tegen vervelende vliegen? Dan heb je de keuze tussen meerdere soorten horrendeuren en ramen. Die zijn er inderdaad in verschillende soorten, vormen en afmetingen, elk met hun specifieke eigenschappen en hun voor- en nadelen. Hordeuren bestel je makkelijk online. Je vindt er een uitgebreid gamma horren en shutters met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dat betekent dat je altijd wel zo’n hordeur of raam vindt die bij je leef- en woonomgeving past en dus aan je verwachtingen voldoet.

Dubbele rol hordeur

Deze uitvoering is uitstekend geschikt voor brede deuropeningen. Met behulp van een speciale constructie is het mogelijk dit soort hordeur gedeeltelijk af te sluiten. Het overblijvende gedeelte van de deur blijft dan dienst doen als deuropening.

Dubbele plissé hordeur

Dit model hordeur is gebaseerd op een Japanse manier om grotere oppervlakten makkelijk op te vouwen. Bij dit soort hordeur rolt niet het gaas zelf op, het vouwt samen. Dankzij deze speciale opvouw techniek zijn deze plissé hordeuren uitermate geschikt voor bijvoorbeeld schuifpuien, serres en tuindeuren.

Inklem raamplissé

Het betreft een strakke uitvoering met hetzelfde gaas als de hordeur. Daardoor open en sluit je dit soort hordeur geluidloos. Dat maakt deze uitvoering ideaal voor bijvoorbeeld slaapkamerdeuren.

Inklem hordeuren en ramen

Worden in de eerste plaats gebruikt in zogenaamde draaikiep ramen. Dit soort horren plaats makkelijk in de raamopening.

Voordelen van hordeuren

Hordeuren betekenen veel meer voor je woning en je interieur dan alleen maar vervelende vliegen en andere vliegende insecten buiten te houden. Ze zorgen tegelijk ook voor een:

  • Goede ventilatie: dankzij deze hordeuren en ramen kun je bij goed weer je deuren en vensters open laten staan. Op die manier verkrijg je een betere ventilatie in je woning. Dat brengt constant frisse en gezonde lucht binnen en dat komt zeker je gezondheid ten goede
  • Woning zonder ongedierte: met hordeuren en ramen hou je niet alleen vliegen maar meteen ook andere vliegende insecten zoals muggen en  wespen buiten
  • Kleiner risico op hooikoorts: hordeuren en ramen houden ook rondzwevende pollen buiten en dat is zeker goed nieuws voor alle hooikoortspatiënten

Conclusie

Hordeuren en ramen zijn nog altijd de meest eenvoudige en doeltreffende manieren om vliegen en andere vliegende insecten buiten te houden. Shutters houden ook insecten buiten maar zorgen voor andere voordelen dan hordeuren en ramen.