Thuis verbouwen? Dit heb je nodig!

Ben je van plan om binnenkort te starten met verbouwen? Bij een verbouwing komt vanalles kijken. Zo is het verstandig om van tevoren een checklist te maken, een begroting te maken en de juiste gereedschappen aan te schaffen. Hieronder vind je een aantal handige tips! 

Een checklist

Omdat elke woning en iedere verbouwing weer anders is bestaat er helaas geen standaard verbouw checklist. Echter zijn er een aantal dingen die bij iedereen klus essentieel zijn om te checken. Zorg ervoor dat je op tijd uitzoekt of je een vergunning nodig hebt voor de verbouwing. En vraag deze op tijd aan. Het kan namelijk best een tijdje duren voor de gemeente deze vergunning goedkeurt. Maak goede afspraken. Zeker wanneer je met een aannemer in zee gaat zal je duidelijke afspraken moeten maken. Zowel over de kosten als over de planning van de verbouwing.

Een begroting

Het is belangrijk om van tevoren een duidelijke begroting te maken. Op die manier weet je precies hoeveel je wilt uitgeven. Zorg ervoor dat je van tevoren voldoende onderzoek doet naar de kosten. Vraag bijvoorbeeld offertes op bij verschillende aannemers. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om bepaalde werkzaamheden zelf op te pakken en andere grotere klussen vervolgens uit te besteden. Op die manier bespaar je op je uitgaven en houd je geld over voor andere dingen.

Gereedschap en veiligheid 

Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen in huis hebt. Schaf zelf het juist basis tools aan. De gereedschappen die je maar een keertje nodig hebt kun je ook huren. Ga je aan de buitenkant van je huis aan de slag met de verbouwing? Gebruik dan een afzetlint. Hiermee voorkom je onveilige situaties. Een afzetlint dient namelijk als waarschuwing voor omstanders. Wil je graag een tekst of logo op je afzetlint weergeven? Dan kan je je afzetlint bedrukken. Op de website van bedruktafzetlint.nl vind je uiteenlopende mogelijkheden hiervoor.