Vijf redenen waarom een waterontharder interessant is in vrijwel ieder huishouden

Een waterontharder zorgt ervoor dat onder andere mineralen, calcium en magnesium uit leidingwater gefilterd worden dankzij natirumionen. Dit heeft allerlei positieve effecten, hieronder zullen vijf positieve effecten verder toegelicht worden. 

  1. Schoner water

Een waterontharder zorgt er dus voor dat mineralen, calcium en magnesium uit het water gefilterd worden. Hierdoor wordt jouw kraanwater een stuk schoner, dit zorgt ervoor dat er minder hoeveelheid nodig is van detergenten zoals wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten. Dit scheelt op de langere termijn in je portemonnee. 

  1. Positieve effecten op gezondheid

Mensen die klachten ervaren dankzij een gevoelige huid zullen veel positieve effecten merken van een waterontharder. Door de filtering van kalk uit het water vindt er geen schuring meer plaats van kalk op de (gevoelige) huid. Problemen zoals eczeem of psoriasis kunnen in sommige gevallen hiermee voorkomen worden. Het is wel zo dat wanneer er al klachten zijn voor deze aandoeningen gefilterd water geen geneesmiddel is, daarentegen kan het wel zorgen voor een pijnvermindering en ook een vermindering in irritaties. 

  1. Kalkaanslag voorkomen

Het filteren van kalk is nu al een aantal keer benoemd, ook in dit voordeel is het een belangrijk onderdeel. Vele huishoudens kennen het probleem van kalkaanslag in onder andere huishoudelijke apparaten en sanitair. Doordat er bij een waterontharder gefilterd wordt heeft kalk geen kans meer om zich te hechten in deze apparatuur. 

  1. Langere levensduur apparaten

Vaak is kalkaanslag finest voor elektrische apparaten, na verloop van tijd raken apparaten verstopt en hoe vaak je ook probeert te ontkalken zal het altijd een negatieve invloed blijven houden. In het begin zal het alleen zorgen voor een verminderde werking maar na verloop van tijd zijn de apparaten echt toe aan vervanging. Door een waterontharder te gebruiken is deze vervanging pas na een veel langere tijd nodig. Naast dat kalk een negatieve invloed heeft op de levensduur van de apparaten zorgt het ook voor een niet zo frisse uitstraling. 

  1. Beter voor het milieu

Als laatste is het nog belangrijk om te benoemen dat een waterontharder positieve effecten heeft op het milieu. Doordat er minder detergenten nodig zijn heb je minder afval. Daarnaast zorgt een waterontharder ook voor een hoger rendement op apparaten als waterkokers, boilers en zelfs Qookers. Door de verhoging van het rendement zullen de energiekosten van deze apparaten afnemen waardoor de producten zuiniger gaan worden qua energieverbruik. 

 

Na het lezen van al deze voordelen van een waterontharder nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor bij jou thuis? Bekijk hier de prijzen van waterontharder-expert!