Waarom het een goed idee is om je woning te isoleren

Mensen laten hun woning steeds vaker isoleren en nieuwbouwwoningen worden zelfs standaard voorzien van isolatie om de warmte binnen te houden. En dat is helemaal niet gek, want het isoleren van je woning heeft veel verschillende voordelen. Daarover lees je in deze blog meer!

Goed voor het milieu

Je woning laten voorzien van goede isolatie zorgt ervoor dat warmte beter vastgehouden wordt. Hierdoor hoef je de verwarming minder hoog te zetten en überhaupt minder vaak aan te zetten. Zo gebruik je minder energie om je huis warmte te krijgen en worden er dus ook minder fossiele brandstoffen verbrand. Hierdoor is het isoleren van je woning een goede keuze voor het milieu. 

Bespaar op je energiekosten

Doordat je woning warmte vasthoudt en jij dus minder hoeft te stoken, heb je ook minder stookkosten. Hierdoor is je energierekening aan het eind van het jaar een stuk lager. Vooral wanneer de gasprijzen hoog zijn zoals bijvoorbeeld deze winter, kan dit aanzienlijk veel geld schelen. Initieel kan het aanschaffen van isolatiemateriaal en installatiekosten dus een investering zijn, maar die heb je vaak al snel terugverdiend door het geld wat je op je energierekening bespaart. Daarnaast is het ook zo dat gemeenten vaak subsidies hanteren om de isolatie van woningen te stimuleren. In werkelijkheid valt de aanschafprijs vaak dus reuze mee.

Vermeerder de waarde van je woning

Ten slotte kan je je woning meer waard laten worden door het te laten isoleren. Tegenwoordig wordt er namelijk veel waarde gehecht aan hoe duurzaam een woning is. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om de koper te laten weten welk energielabel je woning heeft. Hierdoor hebben potentiële kopers een indicatie van hoe energiezuinig je huis is. Het isoleren van je woning resulteert in een gunstiger energielabel, waardoor kopers weten dat ze in een milieuvriendelijker huis komen te wonen en ook minder kwijt zullen zijn aan verwarmingskosten. Isolatie-info legt uit waarom het verstandig is om te denken aan het isoleren van de kruipruimte onder je woning!