Een nieuwe barbecue aanschaffen

De zomer komt er weer aan en de zin om te barbecueën wordt groot. Het mooie weer zorgt er voor dat je gezellig met vrienden en familie buiten kan koken en eten. De barbecue staat voor gezelligheid. Tegenwoordig zijn er ook gasbarbecues waar je gebruik van kunt maken.

Voordelen gasbarbecue

Een van de grote voordelen van een gasbarbecue is dat je grill vrijwel direct op temperatuur is. Bij een barbecue op vuur moet je eerst lang wachten tot de kolen wit zijn. Het kan wel tot een uur duren tot je je vlees er op mag leggen. Bij een gas bbq is de gasvlam zelf te regelen en kan je deze goed controleren. Sommige gasbarbecues hebben een extra optie. Deze extra optie is een thermometer in de deksel. Hierdoor kan je de barbecue altijd op de gewenste temperatuur instellen. Gasbarbecues werken het best op een temperatuur tussen de 100 en 300 graden celsius.

Smaak van het vlees

Veel mensen die gebruik maken van een gas bbq zien de smaak van het vlees als een groot voordeel. Op een gasbarbecue proef je namelijk niet de smaak van de kooltjes en komt het vlees goed tot zijn recht. Verder is de gasbarbecue vrijwel onderhoudsvrij. De gasbranders hoeven niet na elk gebruik schoongemaakt te worden.

Butaan of propaangas

De gasbarbecue brandt op butaan of op propaangas. Deze gassen zijn goed verkrijgbaar en zitten in navulbare flessen. Butaangas wordt veel op de camping gebruikt en zit in blauwe flessen. Propaangas zit in groene flessen van 5 KG en wit grijze flessen van 10 KG. De gasflessen zijn met de juiste koppelstukken op eenvoudige wijze aan te sluiten en veilig te gebruiken. Een gasdrukregelaar met gasslang zorgt voor de constante gasdruk. Voor een gasbarbecue heb je een gasdruk nodig van 30mbar, de druk in de fles is hoger.