De maatvoering grond controleren

Wil je de maatvoering grond controleren, dan doe je dit gemakkelijk online door een kadastrale kaart te gebruiken. Het kan soms verstandig zijn om de maatvoering grond na te gaan. Als je bijvoorbeeld een conflict hebt met de buurman over waar de schutting staat, kan de kadastrale kaart een handig hulpmiddel zijn. De maatvoering grond is namelijk goed vastgelegd. Er kan dus heel goed gecontroleerd worden hoe groot een stuk grond is en waar de erfgrenzen liggen. Meer weten over het controleren van de maatvoering van een stuk grond? Lees dan verder! 

 

Waarom de maatvoering grond controleren? 

De maatvoering grond controleren is een goed idee als je dus benieuwd bent naar waar de erfgrenzen liggen. Je kunt overigens de maatvoering van ieder stuk grond controleren met de kadastrale kaart. Als je wilt weten hoe groot je tuin precies is, kun je deze kaart dus raadplegen. Het is ook leuk om jouw tuin eens te vergelijken met die van andere woningen in de buurt. Daarnaast kun je ook de maatvoeringen van bijvoorbeeld bloemperken van de gemeente controleren. Dit zijn stuk voor stuk mogelijkheden die je hebt als je de maatvoering van een stuk grond controleert. 

 

Gegevens afkomstig uit het kadaster 

De maatvoering grond is afkomstig uit de gegevens van het kadaster. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de gegevens ook betrouwbaar zijn. Dezelfde gegevens worden bijvoorbeeld ook door gemeentes gebruikt. Van ieder stuk grond in Nederland is allerlei informatie vastgelegd, waaronder ook de maatvoering. Als je de maatvoering van een stuk grond wilt weten, zijn de gegevens van het kadaster dus het meest betrouwbaar. Via de kadastrale kaart kun je overigens nog veel meer gegevens inzien die afkomstig zijn van het kadaster. Als je meer wilt weten over jouw woning, je tuin of de gebouwen bij jou in de buurt is de kadastrale kaart een aanrader. 

 

Meer weten over de maatvoering grond? 

Als je meer wilt weten over de maatvoering van een stuk grond raden we je aan om de gegevens van het kadaster eens te bekijken. Dit doe je eenvoudig online en alles spreekt voor zich. Zo kom je heel snel te weten hoe het bijvoorbeeld met de maatvoering van jouw tuin zit.