3 manieren om uw tuin extra mooi te maken

Uw tuin zal een veel bezochte plek zijn in het voorjaar en de zomer. Aan het eind van uw werkdag kunt u hier heerlijk tot rust komen met een glas wijn en een tijdschrift, in de zomer pakt u de barbecue erbij om hier te barbecueën met de hele buurt, enzovoorts. Reden genoeg om voldoende aandacht te besteden aan de indeling van uw tuin! Vaak blijkt dat het met relatief simpele veranderingen mogelijk is om de tuin een stuk gezelliger te maken. Wanneer heeft u uw tuin voor het laatst van enige vernieuwing voorzien?

Tip 1: maak gebruik van wintervaste struiken

Een van de manieren om uw tuin ook in de herfst en winter een mooie uitstraling te laten behouden, is het gebruik van kleine struikjes in de tuin. Veel struiken behouden hun blad ook tijdens de koude wintermaanden, waardoor uw tuin er ook in die maanden groen uit blijft zien. Houd er wel rekening mee dat sommige struikjes regelmatig gesnoeid moeten worden!

Tip 2: creëer een natuurlijke schutting met klimop

Hoewel u het vast goed kunt vinden met uw buren, is enige privacy in uw tuin gewenst. Veel mensen kiezen voor een grote houten schutting, die de tuin vaak een stuk kleiner lijken te maken. Gelukkig is hier een alternatief voor, namelijk: een natuurlijke schutting van klimop. Het voordeel aan klimop is dat deze plant razendsnel groeit, waardoor uw schutting al snel groen zal kleuren.

Tip 3: kies voor tuinbeelden in uw tuin

Tot slot zou u kunnen kiezen voor het gebruik van tuinbeelden in uw tuin. Speciale tuinbeelden vallen op en zorgen dat uw tuin er ook in de wintermaanden enigszins fatsoenlijk uit blijft zien. De aandacht wordt immers bij de verdorde planten weggetrokken met een mooi tuinbeeld.