Werk in de bouwsector

De bouwsector is een hele brede sector met veel verschillende banen. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in de bouw als, dakdekker, asbestsaneerder en betonhersteller en nog veel meer. Vind je de bouw wel interessant, maar ben je niet zo goed met de handen dan kun je bijvoorbeeld ook architect, bouwaannemer of beheerstechnisch worden. Er is op dit moment veel werk te vinden in de bouwsector, dit is een mooie kans voor mensen die geen baan hebben en de bouw wel een leuke sector vinden. Als je bij de bouw werkt reis je het hele land door. Je zal ook klussen dichter bij huis krijgen, maar ook klussen waarvoor je een stuk moet rijden. Voor elke baan in de bouwsector zal je ander gereedschap gebruiken. Je zult bijvoorbeeld in de huizenbouw betonmolens nodig zijn die je niet zo snel nodig zou hebben bij het bouwen van een houten tuinhuisje. Zo heb je ook het gereedschap ‘’tacker’’, dit gereedschap wordt vooral gebruikt in het inrichten van woningen en het maken van meubels.

Gebruik van een tacker in de bouw

De tacker is eigenlijk een groot nietapparaat dat werkt door een accu of op luchtdruk. De tacker wordt vooral gebruikt bij het maken van meubels, maar ook bij het inrichten van woningen en in de bouw. Een goed voorbeeld waarbij de een tacker gebruikt wordt is bij het maken van een bank. Bij het maken van een bank wordt het leer of stof aan het geraamte van de bank geniet. Voor dit soort klussen is de tacker ideaal het is sterk en snel in gebruik. Je hebt voor verschillende klussen verschillende tackers, zo heb je niet-tackers en spijker-tackers. Niet tackers worden vooral gebruikt voor het maken van meubels. Spijker tackers worden meer gebruikt voor het zwaardere werk, zoals het maken van een tuinhuis. Hier wordt ook vaak dikker hout voor gebruikt, dus zal je ook wat zwaarder gereedschap nodig hebben. Zoals een tacker die spijkers gebruikt als bevestigingsmateriaal de spijkers houden de grotere materialen beter bij elkaar. Handige elektrische tackers zijn dus een must bij dit soort werkzaamheden

Verschillende soorten tackers van topmerken

Je hebt verschillende soorten tackers, zo heb je tackers op accu en op luchtdruk. Zo heb je ook verschillende bevestigingsmaterialen, zoals nietjes, spijkers en schroeven. Je hebt grote tackers, kleine tackers, luchtdruk-tackers en accu-tackers. Voor elke klus kun je, of moet je een andere tacker gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld voor een korte klus beter een accu-tacker gebruiken, omdat je deze gelijk kunt gebruiken. Voor een lange klus kun je er beter een luchtdruk-tacker bij gebruiken, omdat deze aan de stroomtoevoer zit en dus niet leeg gaat. Je kunt verschillende tackers aanschaffen de prijzen variëren van 29 euro tot wel 1200 euro. Ook heb je verschillende merken voor tackers, de bekendste merken zijn, Max, Senco, Bostitch, Haubold en Paslode. De prijs hangt af van de kwaliteit van het product. Je kunt voor meer informatie of voor de juiste tackers kijken op https://www.tackerplein.nl/of je kunt langsgaan bij de vestiging voor informatie of vragen.