Kopen van een warmtepomp

Een warmtepomp is eenvoudig een pomp die warmte uit de grond of de buitenlucht gebruikt om uw huis te verwarmen. Een warmtepomp verbruikt zelf energie om te werken, maar de hoeveelheid energie die de warmtepomp nodig heeft is aanzienlijk kleiner dan de energie die u ervoor terugkrijgt.

Warmtepompen

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor uw klassieke verwarmingsinstallatie en dat is mooi meegenomen op vlak van CO2-productie. Klassieke verwarmingsystemen gebruiken trouwens alle energie uit fossiele brandstoffen, terwijl een warmtepomp slechts een kwart verbruik nodig heeft voor het leveren van het maximum rendement. Dat kleine verbruik van de warmtepomp volstaat om de natuurlijke warmte uit uw omgeving op de gewenste temperatuur te brengen.

Warmtepompen zijn zeer energiezuinige apparaten. Warmtepompen halen de energie uit natuurlijke bronnen zoals de bodem, lucht en water. Door deze “gratis” energiebronnen aan te wenden bespaard u met een warmtepomp heel wat energiekosten op jaarbasis. Een combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen maakt uw woning bijna energieneutraal.

Grotere gebouwen en warmtepompen

Grotere gebouwen kunnen ook met een warmtepomp verwarmd worden. Door de grotere vermogens die daar nodig zijn, wordt ook de investering groter. In dit geval kan een WKK zeker interessant zijn, afhankelijk van het gebruik en het energieverbruik (méér dan 15000 kWh) in dat gebouw. Hieronder een voorbeeldberekening van een warmtepomp*.

Met behulp van een warmtepomp hebben gebruikers de beheersing van het leefklimaat in huis beter in de hand. Warmtepompen kunnen namelijk worden ingezet voor ruimteverwarming, warm tapwater, ruimtekoeling en ontvochtiging. Om het vertrouwen van consumenten in deze techniek te winnen, heeft de Stichting Keurmerk Warmtepompen een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk geïntroduceerd: het Kwaliteitskeur Warmtepompen.

Warmtepomp offerte

Bent u ook op zoek naar energiebesparing en ontvangt u graag vrijblijvend advies en een warmtepomp offerte? Via www.warmtepompprijzen.nl kunt u gemakkelijk meerdere offertes aanvragen bij installateurs bij u in de buurt. De aangesloten bedrijven komen bij u langs om uw situatie te beoordelen. Tijdens dit gesprek heeft u de gelegenheid om vragen te stellen