GELUIDSWERENDE OPLOSSINGEN MET ROLLUIKEN

GELUIDSWERENDE OPLOSSINGEN MET ROLLUIKEN

Rolluiken hebben verschillende functies. Niet alleen de zonwerende functie maar ook een geluidswerende functie en een inkijk werende functie. Er zijn verschillende rolluiken beschikbaar in verschillende maten en merken. Het ene rolluik is beter in de geluidswerende functie dan het andere rolluik. Vaak heeft een rolluik een geluidswerende functie als het rolluik sterke lamellen heeft. Niet alleen rolluiken hebben een inkijk werende en een geluidswerende functie. Screens hebben deze functie ook. Deze screens zijn ook in verschillende maten en modellen te verkrijgen. Markiezen hebben deze functies minder. Vaak alleen de zonwerende functie.

 

VERSCHILLENDE ROLLUIKEN

Er zijn verschillende rolluiken. Er zijn goedkope rolluiken en duurdere. Rolluiken met veel functies en rolluiken met weinig extra functies. Vaak hebben de rolluiken die duurder zijn een breder aanbod in de kleuren. Hierdoor kan je beter kiezen en betere rolluiken kiezen die bij de kamer passen. Bij de goedkopere rolluiken is dit meestal niet het geval. Daar is de keuze tussen kleuren vaak maar tussen 2/3 kleuren. Ook zijn er verschillende rolluiken qua merken. Er zijn Heroal rolluiken en de goedkopere Garant rolluiken. Ook is er een verschil qua handbediende en elektrische rolluiken, grootte en kleine rolluiken, het aantal rolluiken.

 

ELEKTRISCHE ROLLUIKEN

Dit is iets wat veel mensen belangrijk vinden. Het rolluik moet elektrisch zijn. In de toekomst zullen waarschijnlijk alle rolluiken elektrisch zijn. Voor het gemak worden namelijk steeds meer elektrische rolluiken gekozen. Er komen daarom ook steeds meer elektrische rolluiken op de markt. Deze rolluiken zijn vaak ook al van zichzelf geluidswerend. Dit scheelt heel erg in huizen. Je krijgt meer slaap, en hebt minder last van geluiden van buitenaf. Elektrische rolluiken zijn prijzig, maar vaak is het mogelijk om de elektrische rolluiken met elkaar te vergelijken. Elektrische rolluiken worden eenvoudig bestuurd en dit gebeurd vaak met een schakelaar die in de muur is gebouwd. Een andere manier is met een afstandsbediening. Op deze manier kan vanaf uw stoel het rolluik bediend worden.

 

HEROAL ROLLUIKEN

Deze rolluiken zijn van goede kwaliteit. De meeste rolluiken van Heroal zijn elektrisch. Het is mogelijk om zelf te beslissen welke bediening u wilt. Er kan gekozen worden tussen een schakelaar in de muur of een afstandsbediening om vanaf afstand het rolluik te bedienen. Heroal rolluiken komen oorspronkelijk vanuit Duitsland. Er zijn goedkopere varianten zoals Heroal HK842 of de Heroal RS42. Door het sterke aluminium komt er weinig wind door de rolluiken. Ook is het rolluik zo gemaakt zodat het niet kan vastvriezen als de buitentemperatuur onder het vriespunt komt.  De Heroal rolluiken zien er strak uit en passen op alle ramen. Dit komt omdat de meeste rolluiken op maat gemaakt kunnen maken. Zo kan er helemaal naar eigen wensen gemaakt en beslist worden.

 

ONDERDELEN ROLLUIKEN

Rolluiken hebben verschillende onderdelen. Zo hebben de elektrische rolluiken of een schakelaar of een afstandsbediening. Soms hebben ze het allebei. Als de schakelaar stuk gaat kan het rolluik nog bediend worden met de afstandsbediening. Ook is er een geleider nodig of een schijf. Deze zorgen ervoor dat het rolluik zich goed kan oprollen. Als deze niet goed functioneert kan het rolluik in de kreukels raken of in de knoop. Vaak hebben elektrische rolluiken dit niet dat het in de knoop raakt. Vaak als de geleider of de schijven stuk van elektrische rolluiken stuk zijn gaat het gehele elektrische rolluik stuk.  Verder hebben handmatige rolluiken nog een touwtje of een stang waaraan gedraaid wordt om het rolluik omhoog of omlaag te draaien.

 

ROLLUIKEN PRIJZEN

De prijzen van een rolluiken kunnen verschillen. De elektrische rolluiken zijn gemiddeld hoger dan de handbediende rolluiken. Er is ook verschil qua merken. Het ene merk is duurder dan het andere merk. De prijs hangt ook af van de grootte van de rolluiken. Grotere rolluiken zijn automatisch duurder dan de kleinere rolluiken. Ook als de rolluiken meerdere functies hebben zoals de zonwerende, geluidswerende functie zijn deze rolluiken vaak ook duurder. Dit komt omdat ze specialer materiaal in de rolluiken hebben.

 

ROLLUIKEN VERHUIZEN

Rolluiken verhuizen is niet altijd mogelijk. Eigenlijk bijna nooit. Dit kan alleen als toevalligerwijs de ramen exact dezelfde grootte hebben. Dit komt niet vaak voor. Dus de van rolluiken Limburg naar Noord- Brabant verhuizen gaat niet zomaar. Dan moeten eerst de ramen opgemeten worden om de rolluiken te kunnen plaatsen. Anders moeten er toch nieuwe rolluiken komen.