EPDM aanbrengen

EPDM aanbrengen is een prima keuze als je platte dak toe is aan een renovatie! EPDM heeft een gemiddelde levensduur van 35 tot 40 jaar en is dankzij het elastische karakter van het materiaal heel goed bestand tegen temperatuurswisselingen. Benieuwd wat het kost om EPDM op jouw dak aan te brengen?

Voordelen van EPDM

Het plaatsen van EPDM heeft tal van voordelen: het heeft een lange levensduur en is relatief goedkoop. Het is bovendien elastisch en daardoor goed beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden. Een bijkomend voordeel is dat EPDM wortelbestendig is, en daarom een geschikte ondergrond voor een groendak!

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • ·         EPDM heeft een lange levensduur tot wel 40 jaar!
  • ·         Het is elastisch en goed bestand tegen temperatuurswisselingen.
  • ·         EPDM is wortelbestendig en daarom een goede ondergrond voor groendaken.
  • ·         Het materiaal heeft maar weinig onderhoud nodig.
  • ·         Het is mogelijk om EPDM over de oude dakbedekking heen te plaatsen.

EPDM plaatsen: werkwijze

EPDM wordt in de meeste gevallen uit één deel geplaatst. Dat betekent dat er geen naden zijn en de kans op lekkages dus nog kleiner is! Wanneer je EPDM bestelt, dan is dit dus ook direct op maat. Het is dus belangrijk om het dakoppervlak goed op te meten!

Een dakdekker plaatst het materiaal op één van de volgende drie methodes:

  • ·         1. EPDM lijmen: de vakman lijmt in dit geval het materiaal vast op de ondergrond. Dit kan alleen als de ondergrond schoon is en geschikt voor verlijming. Is dit niet het geval, dan brengt de dakdekker een tussenlaag aan.
  • ·         2. Ballast: in dit geval legt de dakdekker het materiaal los op het dakoppervlak. Ballast houdt dit daarna op z’n plek. Deze methode is goedkoop en snel!
  • ·         3. Mechanische bevestiging: in dit geval bevestigt de vakman het materiaal mechanisch. Dit kan zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van de dakbedekking.

Op zoek naar een dakdekker voor het plaatsen van EPDM? Op Dakdekkersgids.nl vind je een handig overzicht van alle dakdekkers in Nederland.

Wat kost EPDM aanbrengen?

EPDM kost gemiddeld €95,- tot €120,- per m². Maar wat kost het nou precies om dit te plaatsen? Op een dak van 50 m² liggen de totale kosten rond de €1.200,- als je het nieuw laat plaatsen op de bestaande dakbedekking. Kies je ervoor de oude dakbedekking te verwijderen en daarna nieuw te laten plaatsen, dan beginnen de kosten vanaf €1.500,-.

EPDM aanbrengen: kosten 2022

 

Werkzaamheden

Gemiddelde kosten op een dak van 50 m²*

EPDM

€95,- tot €120,- per m²

Nieuw laten plaatsen

Vanaf €1.200,-

Verwijderen + nieuw laten plaatsen

Vanaf €1.500,-

Verwijderen + nieuw laten plaatsen + groendak

Vanaf €1.500,-