De kunst van het juist ophangen van een schilderij

Het ophangen van een schilderij gaat natuurlijk verder dan die spijker in de muur. Want wij hebben het over de perfecte hoogte of plek in een woonkamer. Zodat het schilderij direct in het oog springt en een echte blikvanger is. Een schilderij ophangen? Ga niet zomaar boren maar lees even hoe wij hiernaar kijken en wij je graag willen meegeven.

Hang een schilderij op ooghoogte

In veel woonkamers hangen schilderijen veel te hoog of juist te laag. Terwijl het bij kunst aan de muur juist belangrijk is dat deze opvallen. Het moeten dus echte blikvangers zijn voor jezelf en je bezoek. De juiste hoogte is dus het hangen op ooghoogte. Maar dit is niet altijd het geval. Zeker wanneer je een hoge woonkamer hebt is het goed om ze iets hoger te hangen. Omdat ze een woonkamer uit verband kunnen halen als je deze te laag hangt.

Kies voor symmetrie

Bij het ophangen van een schilderij is gelijke hoogte en tussenruimte vaak belangrijk. Let hier bij het ophangen voor je aan het boren gaat dus op. Want een schilderij die uit het verband met de andere kunstwerken aan de muur hangt kan de blik op een verkeerde manier vangen. Besteed hier dus echt aandacht aan.

Kies voor een speelse indeling

Wanneer je veel kleine schilderijen hebt is het altijd leuk om ze een beetje speels op te hangen. Waarbij het vooral belangrijk is dat je voor een gelijke tussenruimte kiest om het gewenste effect te hebben.

Kies voor klevende muurspijkers

Zit je niet te wachten op het boren in de muren? Dan zijn er ook handige oplossingen voor het ophangen van kunst aan de muur zonder te boren! Waarbij een plak spijker tot wel drie kilo aan gewicht kan tillen! Handig en makkelijk als je uiteindelijk besluit een schilderij weg te halen. Want je hebt geen gaten in de muur.

 

Heb je nog een plekje aan de muur over? Kijk dan eens naar welke kunst te koop staat op Kunstveiling.nl en sla je slag met prachtige kunst in allerlei soorten en maten.