Ontdek de leukste ideeën voor een industrieel interieur van je woonkamer

We hebben het allemaal wel eens ergens gezien, de industriële look voor in de woonkamer. Deze trend zien we al een tijdje en wordt alleen maar belangrijker. Overal op internet en social media vindt je prachtige plaatjes van grijs beton, geborsteld metaal, leer en zwarte details. Heel mooi natuurlijk al die plaatjes, maar waarschijnlijk heb je niet het geld om je interieur compleet te veranderen. Daarom hebben we een aantal tips samengebracht om je te helpen om jouw woonkamer een industriële look te geven.

De basis

Als je in de woonbladen kijkt zie je vaak appartementen of lofts met veel buizen en zichtbare bakstenen, alsof ze daadwerkelijk in een oude fabriek zijn gevestigd. Helaas hebben we niet allemaal zo’n soort woning. Maar er zijn wel wat manieren om dezelfde look te creëren. Hier een aantal tips van Mijn Interieurstylist:

Vloeren – Kies voor een houten vloer of liever nog een gegoten betonnen vloer. Heb je niet de middelen om een betonnen vloer te laten gieten dan kun je ook kiezen voor goedkopere PVC tegels, of een betoncoating.

Muren – Verf je muren in een lichte of witte kleur. En heb je de kans om baksteen bloot te leggen doe dat dan, al is het alleen op bepaalde delen. Durf je dat niet aan, kies dan voor een behang met baksteen-print.

De meubels

Staal, buizen, leer, oud hout en beton zijn de ideale materialen om een industrieel interieur te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een bed van pallets, stalen stellingkasten, oude lockerkastjes, kandelaars die gemaakt zijn van waterleidingbuizen, of een betonnen bloempot. Ook kunnen meubels van leer niet ontbreken. Met een mooie bruine leren bank maak je echt een statement.

Sfeer en warmte

Met een industrieel interieur moet je er oppassen dat je niet te ver doorschiet. Je wil niet het gevoel hebben dat je in een bouwval woont. Probeer naast al het beton, staal en baksteen ook wat warmte te brengen in je ruimte. Je kunt dit bijvoorbeeld bereiken door:

  • Een groot kleed – Bijvoorbeeld een dierenvacht of koeienhuid.
  • Planten – Plaats een aantal grote planten in je woonkamer om te zorgen voor een wat warmere sfeer. Bovendien zuiveren planten de lucht in huis en schijnen ze stressverlagend te werken.
  • Kunst – een mooi kunstwerk of foto kan een ruimte compleet maken en een persoonlijk tintje geven. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een aantal mooie foto’s van jezelf of je gezin.
  • Manden – koop een aantal manden van vilt of leer. Ze zijn niet alleen nuttig om spullen in te bewaren, het zorgt ook voor een beetje warmte en sfeer.
  • Boeken – Je kunt niet genoeg boeken hebben. Afgezien van het feit dat het leuk is om te lezen geven ze je woonkamer ook meer sfeer. Pluspunten als ze over industrieel design gaan.