LED verlichting kopen

LED verlichting kopen? Dan is het belangrijk dat je een aantal tips in acht neemt, voordat je gaat bestellen. Hieronder tref je de belangrijkste aandachtspunten voor de aanschaf van nieuwe lampen en de voordelen van LED.

  • Lichtsterkte

Kijk allereerst even naar de gewenste lichtsterkte, waarbij het wattage en de lichtopbrengst de waarden zijn die tellen:

 

100 Lumen                 1-2 Watt

200 Lumen                 3 Watt

400 Lumen                 4 Watt

700 Lumen                 5-6 Watt

900 Lumen                 7 Watt

1300 Lumen               10 Watt

  • Lichtkleur

 

Warm wit, daglicht of kaarslicht. De keuzes bij één lichtkleur bestaan uit diverse kleuren wit, van 2400K tot 8000K, en de standaardkleuren rood, blauw, groen en amber. 1000K is te vergelijken met kaarslicht, 8500K staat gelijk aan fel zonlicht.

  • Doel van de lichtbron

 

Bepaal ook wat je in de kamer wil gaan doen. De lichtbehoefte hangt daar vanaf. Zo heb je voor het lezen van een boek heel andere verlichting nodig dan een lamp boven de tafel in de eetkamer. Het doel van de verlichting bepalen is daarom een belangrijke eerste stap. Wat wil je ‘onder deze lamp’ gaan doen?

 

De warmte van de LED-lamp

LED-verlichting wordt een stuk minder warm dan oude lampen, zoals de gloeilamp of halogeen. Sterker nog, een LED-lamp houdt niet van warmte, want het kan de levensduur aantasten en dat is iets wat je natuurlijk niet wilt. LED wordt niet warmer dan circa 40 graden.

 

Hoe werkt LED eigenlijk? 

 

LED werkt anders dan andere lichtbronnen. Dat is wel goed om te weten. Wanneer een lamp wordt ingeschakeld dan wordt er stroom door de lamp geleid. Bij de energieoverdracht ontstaat het licht. Een slimme oplossing, waar mensen en organisaties met veel plezier gebruik van maken.

 

Wil je LED-verlichting bestellen of nog meer tips. Ga dan naar Alleenmaarled.nl