Welke soorten traprenovaties zijn er?

De trap is een bepalend onderdeel binnen het interieur van veel woningen. Maar vaak is een trap ook gewoon een trap en past het niet in het geheel van de rest van de woning. Dit kun je veranderen door het doorvoeren van een traprenovatie. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal? We duiken er samen met MALAXO Traprenovaties in.

Laminaat als traprenovatie

Verreweg de meest populair materiaalsoort om een traprenovatie te realiseren is laminaat. Vaak kun je deze gewoon bij de bouwmarkt kopen en/of op maat laten maken door een traprenovatiespecialist van de bouwmarkt. De beste manier om een traprenovatie te realiseren is d.m.v. overzettreden. Deze treden kunnen zelfs over beschadigde traptreden heen geplaatst worden. Dit scheelt weer een vervelende klus, zoals lijmresten verwijderen. Let wel op dat standaard laminaat niet de beste kwaliteit geeft. Wil je meer kwaliteit, dan kies je voor overzettreden van HPL of CPL. 

HPL/CPL

Kies je voor een betere kwaliteit, maar wel de voordelen van laminaat? Dan kies je voor HPL of CPL overzettreden. Dit zijn kwalitatief betere overzettreden en hebben een uitermate hoge krasbestendigheid. Dit komt omdat er een harde kunststof onderlaag in is verwerkt. HPL of CPl overzettreden kunnen in vele designs geleverd worden, zoals eikenhout of betonlook. Met de kwalitatieve overzettreden geniet je jarenlang van uw nieuwe trap.

LED-verlichting

Wie het helemaal in stijl wil afmaken kiest ervoor om LED-verlichting in de trap te installeren. Naast dat het een bijzondere stijlvolle toevoeging is, zorgt het ook nog eens voor een stukje extra veiligheid omdat je geen donkere plekken meer hebt op de trap.

Vergelijk altijd traprenovatie specialisten

Er zijn in Nederland vele traprenovatiebedrijven die je graag willen helpen om de traprenovatie te realiseren. Echter verschillende de prijzen en de geleverde kwaliteit in deze branche enorm. Ons advies is om eerst altijd meerdere offertes op te vragen voorbeelden van traprenovaties te bekijken in hun portfolio. Zo weet je zeker dat je het juiste traprenovatiebedrijf kiest.