De essentie van dakrandbeveiliging

Dakrandbeveiliging is cruciaal. Zo werken er erg veel mensen op hoogtes. Om de veiligheid van deze werknemers te kunnen garanderen is het van belang dat er alles aan gedaan wordt om ze zo goed mogelijk te beveiligen. Dit kan gedaan worden door middel van dakrandbeveiliging. Ook valnetten en veiligheidsnetten kunnen hier goed bij helpen. Naast dat het erg belangrijk is om de veiligheid van uw medemens te garanderen is het in vele gevallen ook verplicht om dakrandbeveiliging te huren of aan te schaffen. In deze blog worden verschillende vormen van dakrandbeveiliging behandeld. Er zal gekeken worden naar welke opties er zijn, daarnaast zal ook de essentie van deze beveiliging duidelijk gemaakt worden.

Dakrandbeveiliging

Als u zelf wel eens op een dak gewerkt hebt dan weet u hoe fijn het is als er veel beveiliging is. Zo kan één misstap, een harde windvlaag of een verrotte dakpan voor een grote schik zorgen. Als er een dakrandbeveiliging is en als er valnetten opgehangen worden, dan is die stress een stuk kleiner. Dakrandbeveiliging is verplicht bij hoogtes vanaf 2,5 meter. Dit is helemaal niet zo hoog, dit betekent dus ook dat er erg vaak gebruik gemaakt moet worden van Dakrandbeveiliging. Er kan gekozen worden van tijdelijke dakrandbeveiliging maar er kan ook permanente dakrandbeveiliging geplaatst worden. De keuze hiertussen zal gemaakt moeten worden op basis van het soort opdracht. Als er wekelijks ergen onderhoud gepleegd moet worden. Dan zou de keuze voor permanente dakrandbeveiliging de juiste zijn. Als het iets eenmaligs is, dan is tijdelijke dakrandbeveiliging de logischere oplossing.

Valnetten of veiligheidsnetten

Valnetten en veiligheidsnetten zijn net als dakrandbeveiliging een grote opluchting voor ieder persoon die op hoogtes werkt. Mocht iemand ten val komen. Dan is een valnet daar om iemands leven te redden. Ondanks dat de kans om ten val te komen erg klein gemaakt kan worden kan het zeker geen kwaad om extra beveiliging toe te voegen. Het huren van valnetten, veiligheidsnetten en dakrandbeveiliging kan bij verschillende bedrijven. Een combinatie van verschillende vormen beveiliging is vaak de beste optie. Zoek dus een bedrijf die al deze vormen van beveiliging aanbied.