Zo maak je van jouw tuin een wellnessoord

Na een lange werkdag of gewoon tijdens een relaxdag in het weekend, is het heerlijk om even bij te komen. Daarvoor kun je uiteraard naar een kuuroord gaan of een wellness centrum in de buurt. Voor rust hoef je dat dan vaak niet te doen. Het is er erg druk en je zult de spa’s en sauna’s moeten delen met anderen. Wat zou het fijn zijn als je gewoon in de achtertuin een wellnessoord hebt! Goed nieuws, dat is namelijk met een paar aanpassingen gewoon mogelijk!

Hottub in de tuin

Ten eerste kun je een hottub kopen voor in de tuin. Een hottub is heerlijk om na een lange werkdag te ontspannen. Een hottub werkt niet op stroom, maar wordt houtgestookt verwarmd. Ze zijn te koop in verschillende modellen. Zo zijn de hottubs te koop met een externe kachel, waarbij de kachel aan de buitenzijde van de hottub zit, of met een interne kachel. Hier zit je dichter bij het vuur, wat erg behaaglijk kan zijn. Wel kost je dit één of meerdere zitplaatsen. Vind je zo’n hoge houten kuip niet zo mooi in je tuin, dan zou je de hottub ook in kunnen bouwen. Met name voor de kleine tuinen biedt dit een groot voordeel. De tuin lijkt dan direct een stuk groter.

Bijkomen in de sauna

Naast een hottub, is de sauna onmisbaar in de wellness garden. Een sauna is verkrijgbaar in verschillende modellen. De meeste mensen kiezen voor een infrarood sauna in de achtertuin. Infrarood warmte dringt diep door in het lichaam en is daarom erg fijn na het sporten of na een dag zware werkzaamheden. Een ander groot voordeel van deze sauna is dat deze slechts 15 minuten hoeft voor te verwarmen. Hij is dus snel klaar voor gebruik.

Ook onmisbaar: het zwembad

Nadat je heerlijk je spieren hebt laten bijkomen in de sauna, neem je graag een duik in het zwembad. Je kunt hierbij denken aan een opbouwzwembad, wat je in de zomer opzet en weer afbreekt wanneer het kouder wordt. Uiteraard kun je ook een zwembad in laten bouwen in je tuin. Het grote voordeel is dat je met een zwembadverwarming ook je bad heerlijk kunt verwarmen en dus ook in de avond gerust een duik kunt nemen in het warme water.

De aankleding van je tuin

Om het echte wellness gevoel te krijgen, zul je naast de aanschaf van een hottub, sauna en zwembad ook de tuin moeten aankleden. Boeddha’s zijn dan natuurlijk onmisbaar en ook een heerlijk rustgevend waterloopje of waterornament mogen niet ontbreken. Met palmbomen en hangmat maak je het plaatje helemaal compleet. Relaxen maar in je eigen kuuroord!