Je huis verduurzamen?

Sinds de stijging van de gasrijzen gaan veel mensen opzoek naar oplossingen om hun woning te verduurzamen. Steeds vaker worden er hypotheken aangevraagd om dit te bekostigen. Doordat de gasprijzen met 59% gestegen zijn, wordt de investering sneller terugverdiend dan normaal. Maar welke energiebesparende voorzieningen hebben nu het grootste effect?

 

Zonnepanelen

Zonnepanalen zijn een goede investering. Je bespaard op je energiekosten en krijgt vaak geld terug over de energie die je terug levert. Daarnaast zijn zonnepanelen makkelijk te instaleren en bijna elk dak is er geschikt voor. Maar hoeveel zonnepanelen neem je dan? Dit is geheel afhankelijk van jezelf! Wat is je budget? Hoeveel passen er op je dak? Hoeveel stroom wil je opwekken? Zorg dat je hier antwoorden op hebt voordat je begint, en laat je eventueel adviseren door een professional. Een ander bijkomend voordeel is dat je de btw bij de belastingdienst terug kan vragen. Dit scheelt toch zo’n 21% van het totaal bedrag.

 

Isolatie

Je huis isoleren heeft als voordeel dat de warmte in de winter binnen blijft, en in de zomer buiten. Dit betekend dat de verwarming minder vaak aan gaat, wat uiteindelijk terug is te zien op de energierekening. Er zijn veel soorten huisisolatie mogelijk. Alleen welke kies je? en welke heeft het meeste rendement? Dakisolatie heeft het meeste rendement! Simpelweg omdat warmte altijd naar boven stijgt en je het daar als eerste kwijt raakt. Echter is het zo dat hoe meer je isoleert hoe groter het rendement zal zijn. Denk hierbij aan nieuwe ramen, vloerisolatie en muurisolatie. Hoe en wat je het best kunt isoleren is daarbij afhankelijk van de huidige situatie. Kijk daarom altijd eerst goed wat jou woning al aan isolatie heeft.

 

Warmtepomp

Een warmtepomp is vaak een dure investering. Het is wel de meest rendabele en meest kosten besparende manier van verduurzamen. Met een warmtepomp kun je geheel van het gas af, en laten we eerlijk zijn, wie wil dat met de huidige gasprijzen nu niet? Een warmte pomp heeft het meeste effect wanneer je huis goed geïsoleerd en zonnepanelen op je dak hebt.

 

Financiering

Wanneer je het hele pakket afneemt is dit een flinke investering. Ik besef me dat niet iedereen dit kan betalen. Je kunt dit financieren door een hoger hypotheek bedrag op te nemen. Veel kredietverstrekkers hebben hier speciale Hypotheken voor. Wil je weten welke verstrekker het voordeligste is voor jou? Neem vrijblijvend contact op met de hypotheekadviseur in Deventer! Is dit niet bij je in de buurt? Neem dan vrijblijvend contact op met de hypotheekadviseur in Meppel!