Tips voor een goede verlichting in huis

Naast een leuk interieur wil je natuurlijk ook dat het huis gezien wordt. Daarvoor is de juiste verlichting in je huis super belangrijk. Het kopen van mooie verlichting is het voordeligst om tijdens Black Friday te doen. Op die manier heb je goede kwaliteit verlichting in huis voor een leuke prijs. Denk bijvoorbeeld Philips Hue Black Friday deal waarbij je vervolgens altijd de juiste kleur bij de sfeer kunt matchen. Verder zijn er nog meer goede tips die jou kunnen helpen om jouw interieur in het zonnetje te zetten. Benieuwd welke tips dit zijn? Lees dan snel verder…

Tip 1. Basisverlichting

De basisverlichting is de basis van al het licht in jouw huis. Houd rekening met dat de verlichting niet te veel in het zicht moet hangen. Deze basis verlichting moet natuurlijk niet in de weg hangen of op een vervelende plek, aangezien deze verlichting het meest zal worden gebruikt. Er zijn veel soorten basisverlichtingen te verkrijgen, dus aan keuze zal het niet liggen…

Tip 2. Sfeerverlichting 

Naast basisverlichting is het ook mooi om sfeerverlichting te plaatsen in je woning. De verlichting in je huis kan de sfeer maken of breken. Door met warme kleuren te werken creëer je al snel een goede sfeer in huis. Kijk hierbij dan ook vooral naar de kleuren die je nu gebruikt in huis. Gebruik je veel koele kleuren in de woonkamer? Misschien wordt het dan tijd voor wat verlichting die wat warmte in de kamer brengt. 

Tip 3. Functionele verlichting 

Dit is de minst leuke verlichting, maar wel een essentiële soort verlichting… Heb je een mooie kast die je graag in het licht wil hebben? Dat kan! Ook de ‘leeshoek’ moet natuurlijk goed verlicht zijn wil je jouw favoriete boek kunnen lezen. Daarnaast heb je in de keuken ook goede verlichting nodig, die past bij de keuken. Denk daarbij dan ook aan de basisverlichting en sfeerverlichting.

Tip 4. De drie lichten in één

In tip 3 werd het al kort benoemd, maar deze laatste tip heeft betrekking op de uitdaging dat je bovenstaande drie kleuren moet gaan combineren. Het is van belang dat als je het huis binnenstapt je niet een klap krijgt van alle verlichting. Kijk dus goed naar waar alle verlichting in huis hangt en probeer een balans te vinden. 

Succes met het kiezen van de juiste verlichting en vooral met het uitzoeken van waar de verlichting moet komen. Het kan aanvoelen als een enorme puzzel, maar als deze eenmaal is opgelost… Dan staat jouw huis écht in het zonnetje.