Nieuwe woning goed onderhouden

U heeft recent uw woning laten verbouwen en wilt hier natuurlijk enorm zuinig mee omgaan in de toekomst. Het onderhouden van uw nieuwe woning kost wel veel tijd en vergt op sommige vlakken ook veel kennis. Wij zullen in dit artikelen verschillende tips uitlichten die u goed kunt gebruiken bij het op de juiste manier onderhouden van uw woning!

Interieur onderhoud
Het onderhouden van uw interieur is relatief weinig werk. Uw interieur wordt natuurlijk niet blootgesteld aan allerlei verschillende weersomstandigheden, dit verkleint de kans op snelle veroudering of verslechtering van uw meubilair. Naast het onderhouden van uw meubilair is de algemene verzorging van uw woning ook belangrijk. Denk hierbij aan dagelijkse werkzaamheden als ramen lappen, stofzuigen, dweilen en andere huishoudelijke bezigheden. Echter, hebben veel mensen vandaag de dag weinig tijd voor dit soort zaken omdat ze de hele dag aan het werk zijn en soms zelfs ’s avonds ook nog. Daarom zijn er verschillende bedrijven (in iedere regio) die u daarbij kunnen helpen. Zo biedt het bedrijf HomeWorks u bijvoorbeeld ondersteuning in Amsterdam. U kunt via HomeWorks bijvoorbeeld een schoonmaakster inhuren die één of meerdere keren per week de verzorging van uw huis doet.

Woning onderhoud
Het onderhouden van uw woning aan de buitenkant komt wat minder vaak voor, maar is net zo belangrijk. Aan het onderhouden van uw woning kun je bijvoorbeeld denken aan de leidingen, het schilderwerk, vervangen van kozijnen en overige zaken. Wij raden bijvoorbeeld aan om om maximaal om de drie jaar uw woning opnieuw te schilderen en te lakken, zo blijft de kwaliteit van uw hout optimaal en is de kans op houtrot kleiner. Ditzelfde geldt voor het onderhouden van uw leidingen, cv ketel en dakgoten, u wilt immers natuurlijk geen lekkages oplopen! Dit zal namelijk veel meer kosten met zich meebrengen dan de kosten van onderhoud.

Wilt u meer weten over het onderhouden van uw woning (zowel interieur als de woning zelf)? Neem dan gerust contact met ons op!