CV ketel plaatsen in huis

Het plaatsen van een nieuwe CV-ketel in huis brengt heel wat met zich mee, denk bijvoorbeeld alleen al aan het zoeken van een nieuw model CV-ketel. Een erkende loodgieter bij u in de buurt kan u helpen bij het installeren van een nieuwe CV-ketel, bij het onderhouden van de ketel en bij het vinden van een geschikt type. Weet u bijvoorbeeld wat het verschil is tussen een combiketel en een HR-ketel? Voor veel mensen kan het heel aantrekkelijk zijn om een nieuwe CV-ketel in huis te installeren, waardoor u maandelijks veel geld kunt besparen op de energiekosten. In dit artikel vertellen we u meer over de verschillende soorten ketels!

Overstapen naar een combiketel

Een combiketel is de combinatie van twee losse apparaten, namelijk: een losse CV-ketel en een losse boiler, die zijn samengevoegd tot de combiketel. In veel woningen wordt momenteel nog gebruik gemaakt van deze twee losse apparaten, waardoor u veel meer energiekosten dient te betalen. Een combiketel is echter niet alleen een stuk energiezuiniger, een combiketel heeft ook aanzienlijk minder onderhoud nodig. U hoeft voortaan immers nog maar een apparaat te laten onderhouden door een loodgieter.

Veel mensen laten zich afschrikken door de hoge aanschafprijs van een combiketel. Dit is onnodig, want op termijn zult u de kosten van een combiketel eenvoudig kunnen terugverdienen. Een zogenaamde HR-ketel is nog iets duurder, maar heeft ook een hoger rendement. Na een paar jaar heeft u de aanschafwaarde terugverdiend, waarna de besparing op de energiekosten pure winst voor u is.

CV-ketel laten installeren

 Een CV-ketel installeren kunt u het beste laten doen door een erkend loodgietersbedrijf bij u in de buurt. Niet alleen heeft een loodgieter doorgaans veel ervaring met het installeren van CV-ketels, ook kunt u op de loodgieter blijven rekenen voor bijvoorbeeld het uitvoeren van onderhoud aan de ketel.