Uw woning verkoop-klaar maken

Het is vanzelfsprekend dat u bij de verkoop van uw woning probeert een hoge opbrengst te behalen. Kopers laten zich snel beïnvloeden door de eerste indruk van een woning, dus het is van belang dat uw huis er bij de verkoop mooi bij staat. Er zijn verschillende punten waarop u kunt letten bij het maken van de foto’s en het ontvangen van potentiële kopers.
Ruimte
Creëer ruimte in uw woning. Ruim persoonlijke spullen op en laat onnodige accessoires  of meubels weghalen. De potentiële koper zal te allen tijde op zoek gaan naar ruimte. Wanneer een woning ruim aanvoelt zal de bezoeker eerder tot aankoop overgaan.

Licht en kleur
Een woning met goede lichtinval en egale tinten bied de koper meer waarde. De woning kan immers eenvoudig naar eigen smaak worden aangepast en ingericht. Daarbij draagt ook licht bij aan het gevoel van ruimte.

Onderhoud
Het verrichte onderhoud aan uw woning draagt bij aan de verkoopprijs. Wanneer de koper ziet dat het schilderwerk in orde is en de ramen zijn gelapt zal dit in grote mate bijdragen aan zijn totaalbeeld. Als er aan de kleine dingen al gebreken te zien zijn zal de potentiële koper zich afvragen of er nog meer mankeert. Werk gebreken weg voor de bezichtiging.

Luchtjes
Het is belangrijk de woning voor bezichtiging te ventileren. Hondengeur of andere muffe luchtjes zullen een negatief resultaat op de uiteindelijke verkoopprijs uitoefenen. Maak waar nodig gebruik van luchtverfrissers, ook op de wc!

Badkamer
Zorg dat de badkamer er op zijn best uit ziet. Voor veel mensen is de badkamer een van de meest doorslaggevende ruimtes. Haren, zeepresten, ondergoed en schimmel zijn zéér grote afknappers. De kijker heeft ook geen behoefte aan achtergebleven scheermesjes, zalfjes en andere producten. Haal deze dan ook netjes uit zicht.

Bron: http://www.hetwaarehuis.nl/