Geniet van je tuin

Uiteindelijk is het leven buiten altijd fijn, af en toe is het wat moeilijker omdat het weer niet meewerkt. Je gaat natuurlijk niet midden in de winter van je tuinset genieten terwijl het regent. Als je dan toch graag buiten bent dan heb ik hier een paar tips om toch droog te blijven. Daarnaast een aantal tips om nog beter te genieten van je tuin.

Leg een veranda in de tuin aan! De veranda is een simpele oplossing die gemakkelijk zelf te timmeren is. Natuurlijk is dit dan wel alleen voor de geoefende klusser weggelegd. We kennen de veranda vooral uit films en series uit de Verenigde Staten, maar ook op het Europese continent zijn tegenwoordig veel veranda’s te vinden in veel verschillende soorten en maten. Een veranda is de ideale manier om de woonkamer bij de tuin te betrekken of andersom. Door slim gebruik te maken van schuifdeuren of harmonica deuren zal je huis een stuk ruimer aanvoelen. Uiteraard dient een veranda voorzien te zijn van goede tuinmeubelen. Wil je hierop geld besparen kijk dan eens bij een tuinmeubelen outlet. Een veranda kan je dus zien als de woonkamer van je tuin.

Al dan niet in combinatie met een veranda is een dak overstek een goed idee. Een dak overstek is eigenlijk gewoon een verlenging of doortrekking van een dak, waarbij een stuk van de tuin dus automatisch overdekt wordt. Zo kan je mocht het weer eens regenen droog zitten.

Een trend die steeds vaker in de Nederlandse tuinen gesignaleerd wordt is de buitenkeuken. Een buitenkeuken is meer dan een veredelde barbecue. Denk bijvoorbeeld aan opbergkasten en een aanrecht. Eventueel een aansluiting voor stromend water om het verhaal compleet te maken. Zo wordt het mogelijk om in de zomer ook lekker van het mooie weer te genieten terwijl je een maaltijd aan het bereiden bent. Zo gaat geen streepje zon verloren.