De voordelen van een mini hijskraan huren

Wie zwaar materiaal moet verhalen, moet daar de nodige hulpmiddelen voor gebruiken. Dan kan je bijvoorbeeld met een mini hijskraan werken. Het is dan een stuk simpeler om alles snel van de ene plek op de andere plek te krijgen. Ook is het goed om de andere voordelen te kennen.

1. Veel hoger

Een mini hijskraan kan nog altijd flink wat hoogte verzorgen. Dat betekent dus dat je zware materialen gemakkelijk een paar verdiepingen hoger kan plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld tot wel op 20 meter hoogte. Dit maakt het werk allemaal een stuk gemakkelijker. Daarvoor heb je dan natuurlijk wel goed materiaal van een specialist als Sankoo nodig. 

2. Veel kracht

Een ander voordeel is dat een mini kraan veel kracht heeft. Ze zijn ervoor gemaakt om zwaar te tillen. Dit maakt het hijsen en verplaatsen veel gemakkelijker. Wel kan de kracht voor het dragen of hijsen flink verschillen per model. Dit kan van 550 tot 4000 kilo en van 4,5 meter tot 22 meter zijn. Het is daarom wel altijd belangrijk om goed te bekijken welk model je nodig hebt voor jouw project.

3. Breed inzetbaar

De kleine kranen zijn gemakkelijk op allerlei in te zetten. Dit komt onder andere doordat ze niet breed zijn. Ze passen zelfs door een deuropening. Daarom zijn de kraantjes ook gemakkelijk te vervoeren zonder Speciaal Vervoer. Je kan ze dus altijd en overal gebruiken als dat nodig is.

4. Nog meer bruikbaarheid

Wat ook aantrekkelijk is, is dat de kraantjes op allerlei manieren te gebruiken zijn. Dat komt doordat er ook heel veel verschillende soorten accessoires te krijgen zijn. Het is daarmee mogelijk om ze net wat hoger, sterker of sneller te maken. Dit kan je aanpassen aan wat op dat moment nodig is.

5. Besturen op afstand

Het is ook mogelijk om de mini kraan op afstand te besturen. Je hebt dan dus meer overzicht over de situatie omdat je er niet middenin zit. Dit kan je helpen bij de precisie die nodig is. Zeker bij situaties met weinig ruimte en smalle openingen kan dit veel voordeel opleveren. Dat maakt ze ook nog beter bruikbaar.Voordelen mini hijskraan