Verhuizen? Vergeet je energiecontract niet

Je energiecontract is misschien niet het eerste waar je tijdens je verhuizing aan denkt. Toch is het belangrijk om hier naar om te kijken, omdat door je nieuwe woonsituatie ook je energieverbruik verandert. Drie tips van Independer.

1.      Check of je een vast of variabel contract hebt
Heb je een variabel contract? Dan is de verhuizing een goed moment om te bekijken of je bij een andere energieleverancier goedkoper uit bent. Een variabal contract kun je namelijk maandelijks opzeggen. Bij Independer kun je energie vergelijken en controleren welke energieleverancier voor jou het voordeligst is.

Als je een vast contract hebt, is overstappen minder verstandig. Je betaalt dan namelijk een opzegboete. De hoogte van deze boete hangt af van de resterende looptijd van je contract.

2.      Niet overstappen? Geef nieuwe adres twee weken voor verhuizing door aan energieleverancier
Besluit je om niet over te stappen en wil je je huidige contract meenemen naar je nieuwe woning? Geef dan twee weken voor de verhuizing het nieuwe adres door. Je leverancier heeft dan voldoende tijd om de energielevering op het nieuwe adres in gang te zetten.

3.      Wel overstappen? Let op ingangsdatum nieuwe contract
Sluit je een nieuw energiecontract af bij een andere energieleverancier? Geef dan aan dat het om een verhuizing gaat en wat de datum van de sleuteloverdracht is. Dan zorgt je leverancier ervoor dat er vanaf dat moment energie wordt geleverd in je nieuwe woning.