Zo schaf je de juiste garagedeur aan

Sta je op het punt om een nieuwe garagedeur aan te schaffen? Dan heb je inmiddels ervaren hoeveel verschillende soorten deuren er verkrijgbaar zijn. Het kan dan best lastig worden om uit dat enorme aanbod de deur te kiezen die het beste bij jouw situatie past. Daarom proberen we je in deze blog een aantal handreikingen te geven waarmee je beter in staat bent om te bepalen welke soort garagedeur het beste bij jouw situatie past.

Wil je overigens in een oogopslag zien welke soorten garagedeuren er zoals zijn? Bekijk dan deze website over garagedeuren.

Garagedeuren en anti inbraakmaatregelen

Het is waarschijnlijk niet het eerste punt waar je aan denkt als je je gaat oriënteren op garagedeuren, en daarom benoemen we het ook als eerste punt Veel mensen geven namelijk geen of onvoldoende aandacht aan de anti inbraakmaatregelen. Het gevolg is dat je een goed beveiligde woning kunt hebben, maar inbrekers alsnog eenvoudig je woning kunnen betreden omdat de garagedeur niet goed is beveiligd. Kortom, verdiep je in de maatregelen die de diverse merken garagedeuren hebben genomen om een inbraak via de deur van de garage zoveel mogelijk te voorkomen.

inbraak

Het gebruik van de garage

Wanneer je een garagedeur aanschaft en je later tot de conclusie komt dat de deur niet aansluit bij de mate waarin je de deur gebruikt, is dat erg vervelend. Bedenk dus vooraf goed hoe vaak je de deur per dag wilt gaan gebruiken.

Stel nu dat je de garage wilt gebruiken om meerdere keren per dag met je auto in en uit te rijden. In dat geval zou het handig zijn als de deur snel open gaat en het deurblad niet naar buiten toe open kantelt. Deuren die aan deze wensen voldoen zijn onder andere sectionale deuren en roldeuren. Roldeuren nemen overigens ook geen ruimte onder het plafond in beslag, waardoor ze zeer populair zijn bij eigenaren van opslagboxen. Meer informatie over roldeuren vind je hier: https://www.garagedeurspecialist.nl/garage-roldeuren/.

Wil je de garage echter gebruiken om je hobby in te beoefenen en breng je daardoor iedere week meerdere uren in de garage door? Kijk dan ook naar de mate waarin de deur is geïsoleerd. Anders zit je straks in een tochtige ruimte en dat is – zeker in de wintermaanden – zeer oncomfortabel.

De uitstraling van de garagedeur

Een ander belangrijk aandachtspunt vormt de uitstraling van de garagedeur. Hiermee bedoelen we dat het belangrijk is dat de deur aansluit bij de rest van de uitstraling van de woning. Zo is een deur van hout een mooie aanvulling op een huis met een rieten dak en is een deur van kunststof ideaal als je een moderne woning hebt.

Door over de drie besproken punten na te denken, kun je al een heel eind komen met het bepalen van welke garagedeur nu het beste bij jouw situatie past. Maar kom je er toch niet helemaal uit? Raadpleeg dan ook het internet en bezoek een aantal speciaalzaken om advies in te winnen.