Rolgordijnen geven net dat tikkeltje extra aan je interieur

Het belang van gordijnen bij de inrichting van je woning is niet te onderschatten. Wanneer je een ruimte binnenstapt, vallen gordijnen vaak meteen op. Zeker wanneer je grote ramen hebt in je woning. Daarom is het belangrijk dat ze passen bij je interieur. Als ze daarnaast ook nog praktisch zijn, is het helemaal mooi meegenomen.

Rolgordijnen hebben verschillende voordelen

Vandaag de dag komen rolgordijnen steeds meer op de voorgrond. Ze worden als iets moderner beschouwd dan de klassieke gordijnen die je kan dichtschuiven. Daarnaast hebben ze ook verschillende voordelen.

Een van de grootste voordelen is dat je zelf kan bepalen hoeveel licht de rolgordijnen binnenlaten. Je hebt namelijk verschillende types. Zo heb je lichtdoorlatende rolgordijnen, die vaak worden gekozen in woonkamers en bureaus. Zeker overdag is het belangrijk dat je in je woonkamer voldoende lichtinval hebt. Je kan de gordijnen ook eenvoudig naar boven doen als je nog extra zonlicht wil. Wanneer de avond valt, rol je ze in enkele seconden weer naar beneden.

Daarnaast heb je ook verduisterende rolgordijnen. Deze worden voornamelijk gebruikt in de slaapkamer. Wanneer het zomer is, wordt het in de ochtend heel vroeg licht. Dit kan een effect hebben op je slaap als je slaapkamer niet voldoende verduisterd is. Een verduisterend rolgordijn zorgt ervoor dat het langer donker blijft in je kamer.

Een ander voordeel is dat het heel eenvoudig in onderhoud is. Het neemt namelijk veel minder stof op dan de klassieke gordijnen. Ideaal voor mensen die allergisch zijn aan huisstofmijt. Rolgordijnen isoleren ook voor een deel. In de zomer houden ze de warmte buiten en in de winter houden ze net de warmte binnen. Ze hebben met andere woorden heel wat voordelen.

Naast rolgordijnen heb je ook nog jaloezieën

Wanneer je minder fan bent van rolgordijnen, zijn jaloezieën misschien wel een optie voor jou.  Je hebt er in verschillende materialen. Zo heb je er bijvoorbeeld met houten jaloezieën. Ze geven een ander soort sfeer aan je woning dan bijvoorbeeld rolgordijnen met aluminium of PVC jaloezieën, maar jaloezieën passen in elk soort interieur. Houten jaloezieën worden vaker gekozen als men natuurlijke materialen wil verwerken in het interieur. Jaloezieën uit aluminium zijn populairder bij mensen die een industrieel interieur voor ogen hebben.

Of je nu rolgordijnen met houten jaloezieën wil of met aluminium, je kan altijd een kleurstaal aanvragen zodat je kan kijken welke kleur het beste bij je interieur past! Daarnaast kan je ook al nagaan welke lamelbreedte bij je ramen gaat en of je jaloezieën wil zonder of met ladderband. Ook dat hangt af van de stijl van je interieur!