Hoe maak je de perfecte kinderkamer

Als ouder van een of meerdere kinderen zal je vast al ervaring hebben met het maken van een babykamer. Echter, zijn de kleintjes hier snel uitgegroeid en hoort er bij elke fase van je kind een kamer met andere behoeftes. Het ledikant wordt ingeruild voor een echt kinderbed en de kledingkast wordt waarschijnlijk uitgebreider naarmate het kind ouder wordt. Ben je van plan om (samen met je kind) de kamer van je kroost aan te pakken? De beste tips vind je hier op een rijtje. 

Essentials

Een kinderkamer moet naast mooi en ontspannend, toch ook praktisch zijn. Een aantal standaardmeubelen zijn daarom echt onmisbaar. Te denken valt aan de standaardspullen, als een bed en een grote kast voor kleren. Maar ook een kleed en wat speelgoed zodat het kind lekker zijn eigen plekje heeft op zijn kamer. Naarmate het kind ouder is, is een eigen bureautje ook fijn. Ook voor jongere kinderen kan dit overigens prettig zijn, hier kunnen ze aan knutselen of zelf even een boekje lezen. Tot slot is genoeg opbergruimte voor speelgoed en andere spulletjes cruciaal, zodat je kind in een rustige omgeving kan slapen en spelen.

Verschillende hoeken

Om de kamer overzichtelijk te houden is het fijn voor de kleintjes als de kamer uit verschillende hoeken bestaat. Dus, een plekje om te slapen, een plekje om te spelen en een plekje om zich volledig terug te trekken. In kleinere kamers zal je wat creatiever moeten zijn om dit voor elkaar te krijgen. Elke zone heeft een uniek doel zodat er wederom rust en duidelijkheid is voor het kind.

Fijne slaapplek

Tot slot is het natuurlijk fijn als je kind ook echt lekker kan slapen in zijn nieuwe kamertje. Door een goed bed, een fijn matras en een rustige omgeving kan je dit voor elkaar krijgen. Je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken om een uniek bedje te maken in het thema van de kamer. Daarnaast helpen goede gordijnen voor een verbetering van de nachtrust. Nogmaals, het is belangrijk dat de kamer in de avond opgeruimd is, net zoals je zelf vast ook wel eens ervaart, zorgt een opgeruimd huis voor een opgeruimd hoofd. Het bed kan ook dienen als opslagplek voor speelgoed als je een laderuimte onder het bed creëert.