Hoe richt je een studentenkamer in?

Helaas beschikken niet alle studentenhuizen over een gezamenlijke ruimte, waardoor jij het grootste deel van je dag op je kamer door moet brengen. Op zich niets mis mee, maar dan wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat dit een gezellig plekje is waar jij kunt eten, slapen, studeren, werken voor je stage  en chillen. Wij geven je tips over het inrichten van jouw studentenkamer, zodat jij er een gezellige plek van kunt maken!

Afbeelding met binnen, vloer, muur, kamer  Automatisch gegenereerde beschrijving

Spiegels 

De eerste tip voor jouw studentenkamer: spiegels. Natuurlijk hoef je jezelf niet vanuit elke hoek te kunnen bekijken, maar spiegels geven een ruimtelijk gevoel. Het voordeel? Het tovert jouw kleine studentenhokje om in een ruime kamer! Eén grote spiegel zorgt met haar weerspiegeling voor een illusie van een grotere kamer. Je kunt ook kiezen voor meerdere kleine spiegels voor een speelse uitstraling. Vind je de meeste spiegels te prijzig of heb je het momenteel even niet zo breed? Neem dan is een kijkje bij de kringloop of op marktplaats. Genoeg mensen die goede tweedehands spullen verkopen.

Opbergruimte

Ten tweede is het belangrijk dat je voor genoeg opslagruimte zorgt. Een studentenkamer is nou eenmaal niet groot, waardoor het er snel vol en rommelig uit ziet. Met de juiste opbergtips zorg jij ervoor dat al jouw spullen netjes zijn opgeruimd. Ja, zelfs je skischoenen en winterdekbed!

Een loze ruimte die vaak niet optimaal wordt gebruikt is het gedeelte onder je bed. Nu je niet meer gelooft in monsters onder je bed wordt het tijd dat je deze ruimte efficiënt gaat gebruiken. Zo bestaan er bedden met lades aan de onderkant, waar je makkelijk kleding, dekbedden, handdoeken of andere spullen in kwijt kan. Heb je al een geweldig bed, maar zonder opberglades? Geen probleem: bij diverse winkelketens verkopen ze handige opbergboxen, mandjes of kratten. Naast dat het er leuk uitziet, zorg je ervoor dat je spullen netjes zijn weggewerkt – zonder dat ze liggen te stofhappen.

Lampen en planten

Nadat jij jouw kamer praktisch hebt ingericht is het tijd voor decoratie. Hierbij is de gouden tip: less is more. Je kunt er een gezellig plekje van maken zonder 50 stuks aan prullaria. Dit kan je kamer namelijk rommelig en vol laten overkomen. Zorg voor een mooie warme lamp. Warm licht geeft namelijk een gezellige en rustige uitstraling af. Kies een mooie plant uit die makkelijk te onderhouden is en plaats deze in een kale hoek of op een kast. Planten geven je kamer een huiselijke uitstraling en de meeste kamerplanten zorgen ook nog eens voor luchtzuivering. Kies nog een paar statement pieces als decoratie in één en hetzelfde kleurenpalet and you’re ready to go!