De voordelen van een garage aan huis

Niet iedereen heeft er plek voor. Als je het hebt, wordt het gezien als groot pluspunt en een enorme luxe. Het gaat om een garage aan huis. Het hebben van een garage aan huis kent vele voordelen. Of je nu een zakelijke auto hebt of een privé auto, je auto bij de deur houden is ideaal. Je kan ook één auto hebben die je zowel voor zakelijke als privédoeleinden gebruikt. Dat kan prima, mits je een goed kilometerregistratiesysteem hebt om de kilometers in bij te houden. Omdat kilometers zo belangrijk zijn, wil je geen enkele meter teveel rijden. Een garage aan huis is daarom ideaal.

Extra opslag

Naast dat een garage handig is voor je auto, biedt het ook veel extra opslagruimte voor spullen die je weinig gebruikt, maar niet weg kan gooien. Dit soort spullen wil je ook liever niet in huis bewaren. Denk bijvoorbeeld aan de winter- of zomerbanden van de auto. De garage is een ideale plek om dit in te bewaren. Door wat stellingkasten aan de zijkanten te plaatsen, creëer je ineens een heleboel extra opbergruimte.

Geen last van het weer

In Nederland schommelt het weer natuurlijk gedurende het jaar. In de winter heb je last van kou en vorst. Auto’s kunnen hier niet altijd goed tegen. Zo kan de accu kapot gaan bij te lage temperaturen. Ook moet je ’s winters altijd eerst krabben voordat je de weg op kan. Als je auto in de garage staat, heb je hier geen last van. In de zomer staat je auto niet in de brandende zon, waardoor het geen sauna wordt. In de garage heeft je auto dus geen last van de weersinvloeden.

Niet ver lopen

Je gebruikt je auto regelmatig. Elke week kom je thuis met zware boodschappen, en elke week vervloek je het stuk dat je met die zware boodschappen moet sjouwen. Met een garage aan huis heb je hier geen last meer van. Je stapt uit de auto en je bent als het ware al in huis. hetzelfde geldt voor het inpakken voor de vakantie. Normaal moet je tientallen keren op en neer lopen naar de auto. Als je auto in de garage geparkeerd staat, scheelt dat heel wat meters lopen.