De tuin zomerklaar maken doe je zo

Met de hoge temperaturen van de afgelopen weken willen de meeste mensen niks liever dan lekker in de tuin kunnen zitten. Na lange weken vol regen en wind, is het logisch dat er weinig tot niks in de tuin gedaan is. Wil je echt optimaal kunnen genieten van de tuin, moet deze dus klaargemaakt worden voor de zomer. Aan welke stappen moet je zeker denken om het optimale uit je tuin te halen? 

Tuinset tevoorschijn halen

Met mooi weer wil je lekker buiten kunnen zitten. Wat daarvoor noodzakelijk is, is de tuinset weer tevoorschijn toveren. Haal de set uit de schuur, berging of onder het zeil vandaan. Maak hem grondig schoon, zet hem neer waar je hem wil hebben staan, doe de kussens erin en het is tijd om van de tuin te genieten.

Terras schoonmaken

Voordat je je meubels neerzet, is het belangrijk om te kijken hoe het terras eraan toe is. Heb je last van groene aanslag? Of zit er veel onkruid tussen de voegen van de tegels? Dan is het verstandig om hier eerst iets aan te doen, voordat je je tuinmeubels erop installeert. Groene aanslag kan verholpen worden met een hogedrukspuit. Ook kan je je terras reinigen met zeep. Onkruid haal je weg met de handen of met bepaalde tools. Vervolgens kan je er onkruidverdelger opgooien, om te voorkomen dat het onkruid snel weer terug groeit.

Tuinhuis

Als je een tuinhuis met overkapping hebt, is het belangrijk om hier goed naar te kijken. In de winter heeft het veel te verduren gehad. Denk aan vorst, sneeuw, wind en regen. Kijk goed of er geen beschadigingen ontstaan zijn en of alles er nog goed uit ziet. Zijn er geen lekkages ontstaan? Als alles er goed uit ziet, dan kan het genieten in de tuin beginnen.

Gras bemesten

De meeste mensen hebben vaak wel een stukje gras in de tuin liggen. Om dit goed te onderhouden, is het belangrijk dat het ongeveer drie keer per jaar bemest wordt. Dit bemesten gebeurt in het voorjaar en in de zomer. Daarnaast moet het natuurlijk gemaaid en besproeid worden. Als je dat allemaal goed bijhoudt, kan je in de zomer genieten door lekker met je blote voeten over het gras te lopen.