Vermoed je een daklek? Onderneem snel actie!

Je dak ondervindt dagelijks andere weersomstandigheden en schommelende temperaturen. Dat kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het dak steeds krimpt en uitzet. Bij veel neerslag achter elkaar kan er veel water blijven staan op een plat dak. Dit zijn twee oorzaken van de vele van een daklek.

Een daklek is vaak zo’n kwaal aan je huis waar je de gevaren en urgentie van onderschat. Even een emmer eronder zetten en de rest komt later wel. Echter kan een daklek veel schade verrichten aan je huis als deze te lang onbehandeld blijft. De onderliggende dakconstructie kan aangetast worden en als deze van hout is gaan rotten waardoor er de kans ontstaat dat het minder stevig wordt. In dat geval zou het hele dak vervangen moeten worden. Het vocht dat uw huis binnenkomt kan in de muren en plafonds trekken en zo lelijke vlekken veroorzaken door de vorming van bijvoorbeeld schimmel. Dat is gelijk ook een probleem met gezondheidsproblemen, zoals astma. Voorkom dus veel kosten en kopzorgen door tijdig de lek aan te pakken.

Het is moeilijk om zelf te achterhalen waar de lek precies zit en wat de lek (heeft) veroorzaakt. Wanneer je een lek vermoedt kun je een dakinspecteur inschakelen om de lek te onderzoeken. Deze gaat grondig opzoek naar de lek door met geavanceerde apparatuur te werken zoals een rookmachine. Deze maakt de kleinste gaatjes in platte daken waarneembaar. Een infrarood warmtecamera kan vochtige plekken detecteren. De leidingen en schoorsteenkanalen worden geïnspecteerd met een flexibele camera en met behulp kleurstoffen wordt het zichtbaar hoe water door de leidingen loopt. Met al die gegevens kan een de dakinspecteur de lekkage detecteren en lokaliseren.

Als je een dakinspecteur van dak-lekdetectie Nederland inschakelt kunnen zij na de lekdetectie een offerte opstellen voor een dakdekkersbedrijf in je regio.