Huis zelf verkopen? Zo doe je dat.

Een huis verkopen is geen gemakkelijke taak. Een huis verkopen zonder een makelaar lijkt dan nog moeilijker. Er zijn veel punten waar je op moet letten. Het kan handig zijn een makelaar in te schakelen, maar dit kost je wel geld. Hieronder hebben wij enkele tips om het je gemakkelijker te maken. Punten waar je op moet letten en dingen die je liever niet moet doen. Lees dus zeker verder als je binnenkort je huis wilt verkopen.

Een goed beeld geven

Als mensen naar een nieuw huis zoeken, willen ze zoveel informatie als mogelijk over het huis hebben. Schets dus een goed beeld. Geef bijvoorbeeld aan hoeveel kamers, op welke verdieping het zit en waar de dichtst OV station is. Al dit gaat bij het verkopen van je woning helpen. Geef ook veel informatie over de buurt. Veel mensen vinden de buurt belangrijker dan het appartement zelf.

Maak mooie fotos

Fotos zijn ook erg belangrijk voor het verkopen van je woning. Maak je appartement eerst proper en leg je persoonlijke spullen opzij. Richt je kamer ook anders in als je denkt dat dit er beter uitziet op een foto. Ook al zet je het daarna weer terug. Mensen kijken vaak alleen naar de fotos om een eerste indruk te krijgen. Als deze indruk slecht is gaan ze meteen verder kijken.

Bezichtigingen

Staat een bezichtiging op je agenda? Bereid deze dan goed voor. Maak alles proper voor dat de potentiële kopers komen. Richt alles mooi in. Jij kent het appartement het best en weet dus welke hoeken het best zijn, richt je rondleiding dus daarop. Ook al gaat het om het appartement, zal jouw gedrag ook een effect hebben op de kopers. Je moet open en vriendelijk zijn, zo zullen zij met een positief gevoel naar huis gaan en gaan ze eerder kopen.
Wil je toch een beetje hulp bij het verkopen van je huis kun je ook Eigenaar inschakelen. Hier kun je zelf kiezen hoeveel hulp je wilt en wat je toch liever alleen wilt doen.