Tips voor het kiezen van nieuwe vensterbanken

Je bent je vensterbanken zat en wilt graag je interieur omgooien en daardoor ook andere vensterbanken laten plaatsen of je vensterbanken zijn inmiddels voorzien van de nodige scheuren en je wilt deze vervangen voor nieuwe exemplaren. Daar komt meer bij kijken dan je verwacht. Hieronder daarom enkele tips voor het kiezen van nieuwe vensterbanken. 

Vorm van de venterbank

Het is belangrijk om bij de vensterbank te bepalen wat voor vorm je wilt hebben. Wil je een onopvallende vensterbank die compleet wegvalt in je interieur? Dan kies je voor een andere vensterbank dan dat je wilt dat de vensterbank juist de eyecatcher in een bepaalde ruimte moet worden. Als je wilt dat de vensterbank zo min mogelijk opvalt, dan kies je voor een vensterbank waarvan de kleur dicht in de buurt komt van de muur of het kozijn. Ook is het goed om te weten of je een zitvensterbank wilt of gewoon een vensterbank die gebruikt kan worden als plek om een plant neer te zetten, maar geen plek vormt om op te zitten. Op Vensterbank-shop.nl vind heel veel verschillende varianten vensterbanken op voorraad, zodat je wellicht wat inspiratie op kunt doen.

Bepaal de functie van de vensterbank

Wordt het een vensterbank om op te zetten of puur als opvulling onder het raam voor een plant of ander accessoire? Heb je een radiator onder je verwarming hangen? Moeten er gordijnen op of langs je vensterbank hangen? Houdt met deze aspecten rekening bij het uitkiezen van een vensterbank. Nog een tip om je keuken of badkamer ruimer te laten lijken: Laat de wandtegels doorlopen als vensterbank in de keuken of badkamer en de ruimte zal een stuk groter ogen.

Kies het juiste materiaal voor je vensterbank

Van wat voor materiaal moet de vensterbank zijn? Hout wordt veel gebruikt in woonboerderijen of huizen met een klassiek interieur. Echter moet je bij hout altijd oppassen met vocht. Ook een composieten of natuurstenen variant is mogelijk, deze zijn duurder dan hout, maar geven de ruimte een chique uitstraling. Wil je overal vanaf zijn met een simpele vensterbank? Kies dan voor een kunststof variant, goedkoper en je hoeft er weinig onderhoud aan te plegen. 

Hierboven staan dus nogal wat factoren waar je rekening mee dient te houden als je nieuwe vensterbanken aan gaat schaffen. Denk vooral aan de vorm, de functie en het materiaal wat de vensterbank volgens jou moet hebben om ideaal in jouw interieur te passen en wellicht te zorgen voor een compleet nieuwe look.