De juiste materialen voor je schuur

Bij het bouwen van een schuur kun je voor verschillende bouwmaterialen kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een schuur van hout laten bouwen of misschien heb het liever uit steen. Welk materiaal je kiest hangt van meerdere punten af. Wat is je budget, wat vind je er mooier uitzien en wat houdt langer stand. Al dat bespreken wij in deze blog.

Hout of steen?

Een schuur van hout zal iets goedkoper zijn dan eentje uit steen. Voor velen is dit al genoeg om voor hout te kiezen. Het voordeel bij steen is echter dat het langer mooi blijft. Een houten schuur zal enkele jaren mooi blijven, maar zal daarna niet meer dezelfde kleur hebben. Toch kiezen veel mensen liever voor hout. Dit onder ander omdat het een natuurlijker eruit ziet en zo beter in de tuin past. 

Damwand en dakplaten

Om het simpel te houden kun je ook voor andere materialen kiezen. Zu kun je ook een simpele schuur bouwen met een damwand. Zo een schuur zal minder stevig zijn, maar zou wel ideaal voor het opbergen van gereedschap zijn. Als dak kun je dan gewoon dakplaten gebruiken en je bent klaar. Deze kun je op maat laten maken zo dat je de perfect lengte hebt. Ook het laten bouwen kun je door bedrijven laten maken. Dit kost meer, maar zo spaar je jezelf veel tijd en moeite.

Er zijn nog veel andere materialen die je kunt gebruiken. Je kunt ook heel creatief zijn en een unieke schuur bouwen. Het is alleen belangrijk dat je jezelf eerst informeert over het materiaal, zodat je niet binnen een jaar alles opnieuw moet maken.