Verbouw efficiënt en combineer uw klussen

Verbouwen, aanbouwen of afbouwen levert altijd veel werk, rotzooi en soms overlast op. Het is juist daarom extra efficiënt als u zoveel mogelijk klussen tegelijk laat doen. Vooral als de mensen die deze klussen moeten uitvoeren elkaar niet in de weg lopen. Dat kan bijvoorbeeld, wanneer u binnen aan het verbouwen bent en tegelijkertijd ook uw buitenmuren laat isoleren. Dit brengt namelijk ook veel restafval en lawaai met zich mee, net als uw verbouwing. Maar wanneer u dit combineert op de dagen dat u toch al bezig bent, dan is de geluidsoverlast voor uw buren maar tijdelijk en niet keer op keer. Zo bent u extra efficiënt bezig.

Verdeel de arbeid

Een andere belangrijke tip om frustratie bij de verbouwers tegen te gaan is ervoor te zorgen dat de arbeid verdeeld wordt naar de capaciteit van de klussers. Zo voorkomt u dat men elkaar in de weg gaat lopen en dat mensen zich aan elkaar gaan irriteren. Want als een klus niet helemaal lekker loopt of het schema wordt niet gehaald. Dan kan dit snel frustrerend zijn. Een goede planning vooraf en verdeling van de taken kan dit voorkomen. Uw klussen zullen ook veel sneller gaan en de klussers zullen zich gesteund voelen.

Opruimen op strategische momenten

Sommige mensen ruimen tijdens het klussen direct op, maar zijn daardoor heel veel tijd kwijt aan het steeds maar aanvegen van een vloer die over een kwartier weer vies is. Zonde dus, nu is het ook weer niet handig om alles voor het laatste te bewaren, maar het strategische inplannen van opruim werkzaamheden helpt om de verbouwing vloeiender te laten verlopen. Verzamel grote stukken afval op één plek en ruim deze op, wanneer u toch al richting de afvalhoek of bak gaat. Verbouwt u bijvoorbeeld op een andere verdieping. Neem dan altijd een stuk puin of vuil mee naar beneden als u toch naar beneden gaat. Ook al gaat u alleen maar koffie halen. Het scheelt u later weer tijd en energie.

Met de juiste instelling en slimme trucs kunt u verbouwen ook heel leuk maken. Het geeft veel voldoening wanneer u een project succesvol voltooid heeft en het stimuleert u ook nog eens om het vaker te doen.