De veiligste gemeenten van Noord-Holland

Woon jij in de veiligste gemeenten van Noord-Holland? Kom erachter in dit artikel. Wij hebben het namelijk uitgezocht waar je het meest veilig kunt wonen. Wel prettig om te weten. Omdat je veel kunt doen om het inbrekers lastiger of zelfs onmogelijk te maken.

 

Tip: wil je weten hoe veilig jouw woonomgeving is? Lees op HardNieuws.nl het laatste nieuws uit de regio.

Veilig wonen in Volendam

Dat sociale controle werkt bewijst Volendam steeds opnieuw. Het is dan ook een van de weinige gemeenten die onder het landelijke gemiddelde scoort wanneer het om inbraken gaat. Daar kunnen ze dus best trots op zijn. Op de vraag of het aan de sociale controle of veiligheid van woningen ligt is nog maar de vraag. Je kunt je indenken dat het een goede combinatie van beide is, samen met een gezond portie verstand.

Wat kun je tegen inbraken doen

Een inbreker draait zijn handen niet meer om voor een wat moeilijke woning. Elke woning heeft mogelijkheden om in te breken. De manieren waarop ingebroken worden zijn dan ook steeds vernuftiger. Maar dat betekent niet dat het goed beveiligen van een woning geen zin heeft. Je kunt denken aan goed sluitwerk dat voorzien is van het politiekeurmerk. Maar ook dievenklauwen en camera’s maken een woning veiliger.

 

Daarnaast is het natuurlijk altijd goed om een goede verzekering te hebben. Een die alles dat van waarde in een woning aanwezig is dekt. Geef daarom zaken die van grote waarde en ook diefstalgevoelig zijn door aan je verzekering. Op deze manier kunnen ze berekenen of je op een goede manier en voor voldoende waarde verzekerd bent.

Loop je het risico op inbraak

Een goede ronde om je eigen woning helpt altijd om te beoordelen hoe je ervoor staat. Is er aanleiding om een inbraak te plegen, wat kan ik doen om die aanleiding te voorkomen en hoe kan ik het inbrekers, wanneer er toch een aanleiding is het zo lastig mogelijk maken. Je hebt misschien niet het oog van een inbreker maar kan wellicht wel opvallende zaken eens nader bekijken en verbeteren. Van de ladder aan de muur tot de openstaande ramen. 

Is Noord-Holland echt de veiligste gemeente? Grote kans dat je op 112 Noord Holland alle informatie kunt vinden die je zoekt.