Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Ben je op zoek naar zonnepanelen? Slim! Want nu de energieprijzen aanzienlijk stijgen is er geen betere investering dan zonnepanelen. Maar welke zonnepanelen zijn er allemaal en wat zijn nu echt de verschillen, behalve in prijs natuurlijk. Wij zochten het voor je uit zodat je absoluut de beste keuze kunt maken.

 

Wil je na het lezen van dit artikel meer weten over zonnepanelen? Je vind meer informatie op Zonnepanelen.net, zodat je echt de juiste keuze kunt maken! 

Monokristallijn

De monokristallijn kenmerkt zich absoluut door de hoge opbrengsten in energie. Maar deze zonnepanelen zijn wel wat duurder dan andere versies. Maar daar profiteer je dan uiteindelijk wel weer van. Omdat er minder ruimte nodig is voor het plaatsen kun je deze zonnepanelen geschikt voor de kleinere daken. 

Polykristallijn

De opbrengsten van deze zonnepanelen zijn goed te noemen. Ze zijn zeer geschikt voor de grotere daken en oppervlakten. Daardoor worden ze ook in grotere getalen geplaatst. Een ander voordeel is dat deze zonnepanelen goedkoper zijn dan monokristallijn.

Amorf (dunne film)

De amorf zonnepanelen worden vrijwel nooit gebruikt omdat ze een lagere opbrengst dan de andere zonnepanelen hebben. Ze zijn daarentegen wel zeer geschikt voor andere soorten toepassingen.

 

Deze lijn zonnepanelen wordt door de prijs dan ook niet veel gebruikt. Maar wanneer je het wel overweegt om in te investeren is het zeker een goede oplossing die meer op zal brengen dan de rente op de bank. Waarbij je ook nog eens een langere levensduur en optimale opbrengst kunt profiteren.

Glas-glas

De duurste zonnepanelen zijn die van glas. Maar dan ben je wel verzekerd van een zeer hoge opbrengst. Het is een afweging die je moet maken. Omdat deze duurder zijn hebben ze wel een langere levensduur dan de andere soorten zonnepanelen. Een absolute aanrader dus. 

 

Zoals je ziet heb je veel keuze als het om zonnepanelen gaat. Je moet er dus echt wel goed over nadenken omdat het verschil kan maken in het soort opbrengst en de manier waarop de zonnepanelen toegepast kunnen worden. Het is natuurlijk ook afhankelijk van het geld dat je beschikbaar hebt als investering. Waarbij de rente op de bank dit moment natuurlijk ook niet alles is.