De archiefkast is onmisbaar voor op je kantoor

In elk kantoor is opbergruimte voor documenten, kantoorbenodigdheden en andere materialen onmisbaar. Een archiefkast biedt je dan een absoluut goede oplossing. Wist je trouwens dat er veel verschillende soorten archiefkasten zijn. Laten we kijken welke oplossingen er zijn zodat je een goede keuze kunt maken.

De aanwezigheid van een archiefkast wordt helaas nog altijd onderschat. Het is namelijk een kast die op vele manieren gebruikt kan worden en een kantoor opgeruimd en netjes kan houden. Wat natuurlijk van grote waarde is voor de werksfeer en concentratie dan wanneer er overal iets ligt.

 

Er zijn bovendien verschillende soorten archiefkasten met elk hun eigen handigheden en manier van sluiten. Waardoor je zelfs op kleine kantoorruimtes een archiefkast kwijt kunt.

Archiefkast met openslaande deuren

Er zijn verschillende soorten archiefkasten te koop. Waarbij een archiefkast met deuren die naar buiten openslaan de meest gekozen variant is. Maar deze kast is lang niet altijd het meest efficiënt als je het aan ons vraagt. Je hebt namelijk ruimte nodig voor deze kast. Als je dus een kleiner kantoor hebt is het zeker niet altijd de beste oplossing. 

Hoewel het voordeel van deze kast is dat je overal direct zicht op hebt en makkelijker kan terugvinden is het nadeel dus ook iets dat je bij je keuze in het oog moet houden. 

Archiefkast met rol en schuifdeuren

De archiefkast met rol of schuifdeuren is echt een last van de laatste jaren. Omdat veel mensen gaan thuiswerken en er vaak maar beperkt ruimte is. Ondanks dat er wel behoefte aan opbergruimte is. Daarom is deze archiefkast goed om in overweging te nemen. Je hebt namelijk geen ruimte nodig voor de deuren die openslaan. 

Nadeel van de kast met schuifdeuren is dat je geen zicht hebt op de volledige inhoud van de kast. Bij de variant met roldeuren is dit wel het geval. Waardoor dit een goede keuze is als je direct een volledig overzicht wilt. 

Lage archiefkasten

Ook betreft de hoogte van een archiefkast is er veel te kiezen. De lage archiefkasten hebben als nadeel dat je er minder in kwijt kunt. Maar als je de ruimte in een kantoor hebt geeft het wel meer rust en ruimte. Omdat je meer overzicht over de ruimte hebt. Dat is natuurlijk een welkome aanvulling van deze kasten. Waarbij je op de kast ook weer iets kunt neerzetten om de sfeer te versterken. 

Gemak en plezier van een archiefkast

Welke archiefkast je ook kiest ze hebben elk een eigen meerwaarde voor iedere werkplek of op elk kantoor. Omdat je er spullen netjes in kan opbergen waardoor er in de ruimte meer plek voor rust en productiviteit is. Dat is voor veel bedrijven de reden om deze kasten te kiezen.

 

Daarnaast zijn er verschillende soorten modellen en kleuren of kleur en materiaal combinaties mogelijk. De alleen maar metalen archiefkasten zijn echt verleden tijd. 

Tot slot een voordeel waar je niet snel bij stil staat. Maar ondanks dat er veel digitaal verloopt heb je vaak toch te maken met klantdata. Deze wil je het liefst veilig en goed opbergen! Met een goede archiefkast is dit geen enkel probleem en plaats je de mappen veilig in een gesloten omgeving. Zo zijn sommige archiefkasten voorzien van een slot. Een veilig idee!