DIY: zo maak je voor een prikkie je eigen inloopkast!

Een eigen inloopkast voor al je kleding. Welke vrouw droomt hier niet van? Tegenwoordig is het eenvoudig om zelf een inloopkast te creëren voor een prikkie. Ben je een beetje handig en heb je een ruimte in je huis over? Dan heb je met onderstaande tips deze klus zo geklaard en kun jij snel genieten van je eigen inloopkast.

Kledingrekken

Heb je weinig te besteden, maar droom je toch van een inloopkast? Kies dan voor een inloopkast met kledingrekken. Bij bijvoorbeeld de Jysk of andere woonwinkels zijn deze kledingrekken goedkoop aan te schaffen. Fleur de kamer verder op met wat accessoires of een mooie stoel en je inloopkast is klaar. Vind je jouw inloopkast nog een beetje saai? Koop dan wat leuke accessoires om de boel op te fleuren en te zorgen voor de finishing touch.

Open inloopkasten

Bij Ikea zijn open kastsystemen te koop. Deze systemen bestaan uit losse elementen waardoor je je complete inloopkast zelf kunt samenstellen. Heb je een chique stijl met veel blazers en blouses? Dan kies je voor een groot hanggedeelte. Ben je meer van de shirts en de broeken? Dan kies je voor veel planken. Dit is een eenvoudige manier om je eigen inloopkast volledig samen te stellen (met wat hulp van Ikea). Kijk op de website van Trendy Vrouw voor meer leuke tips.

Planken

Net als de kledingrekken zijn planken ook een goede optie bij een kleiner budget. Koop wat planken van afvalhout, monteer deze goed en stevig tegen de muur en begin maar met indelen. Berg je schoenen op of koop wat leuke manden waar je je sokken, ondergoed en basics eenvoudig in op kunt bergen. Je bent op deze manier ook weinig ruimte kwijt, omdat je met je planken de hoogte in bouwt in plaats van de breedte van de kamer. Koop wat kleurrijke accessoires of een mooie plant en jouw ruimte is gevuld!

Gordijnen 

Vind jij jouw nieuwe inloopkast rommelig ogen? Koop dan een aantal gordijnen en monteer deze eenvoudig voor jouw inloopkast. Zo verdwijnt de rommel achter het gordijn en zorg je voor een opgeruimd en ruimtelijker gevoel als je de kamer binnen stapt.

Meer ideeën nodig voor het inrichten van je eigen inloopkast? Ga op Pinterest op zoek naar inloopkast inspiratie.