De voordelen van een hoog laag bed

Nederland vergrijst en naarmate we ouder worden, neemt ook het aftakelen van het lichaam bij veel ouderen toe. We worden strammer en stijver en bewegen kan wat moeizamer gaan. Voor de meeste mensen gaat dit gepaard met kleine ongemakken, maar er zijn ook mensen die dagelijks de effecten van het oud worden sterk merken, zoals ’s ochtends tijdens het opstaan uit bed. Uiteraard zijn er oplossingen om gemakkelijker uit bed te kunnen stappen. Hieronder benoemen wij graag de voordelen van een hoog laag bed.

Verschillende hoog laag bed modellen

Een hoog laag bed is tegenwoordig ook verkrijgbaar in modieuze modellen dan alleen de standaard ziekenhuis modellen die vroeger aangeboden werden. Deze bedden zijn bij sommige aanbieders compleet zelf samen te stellen en zelfs in een- of twee persoons boxspringvariant verkrijgbaar, zodat je samen met je partner kunt blijven slapen. Bij Zorgbedplus zijn bedden verkrijgbaar in diverse kleuren en stoffen en met diverse functiekeuzes, dus zelfs als dit bed in de woonkamer staat, hoeft het geen storend onderdeel van het geheel te zijn.

Waarom kiezen voor een hoog laag bed?

Bij de aanschaf van een hoog laag bed stap je dus eenvoudiger uit bed, omdat je het bed kunt kantelen door de fauteuilfunctie, wat ’s ochtends opstaan een stuk eenvoudiger maakt. En je bent ook voorbereid op de toekomst waarin je wellicht meer zorg nodig hebt. Je hoeft dan niet meer te wisselen van bed, want je bent al ruimschoots gewend aan een hoog laag bed. Bijkomend voordeel is dat de mensen die jou verzorgen het bed omhoog en omlaag kunnen brengen en eventueel kunnen kantelen om de zorg te kunnen bieden die op dat moment nodig is. Ook kan er medische apparatuur aan het zorgbed gehangen worden. 

Bang om eruit te vallen hoef je niet te zijn, door de losse verkrijgbare hekjes, kun je nooit uit een hoog laag bed vallen. Deze hekjes kunnen eenvoudig gemonteerd worden aan de zijkant van het bed waardoor je optimaal beschermd bent tegen uit bed vallen of rollen. Vind je deze hekjes nog een stap te ver, dan kun je ze eenvoudig demonteren of naar beneden langs het bed laten zakken.