Portugese laurier kwekerij

U houdt van een mooie, groenblijvende haag die tot grote hoogte kan uitgroeien maar in de breedte wel compact blijft? Dan loont het de moeite om u te verdiepen in de Portugese laurier. Bij de Portugeselaurierkwekerij.nl zijn ze gespecialiseerd in deze prachtige en oersterke planten. In de eigen kwekerij hebben ze vele Portugese laurier planten die al vele jaren hun weg vinden naar tevreden klanten. Omdat ze rechtstreeks van de Portugese laurier kwekerij afkomen kunnen ze binnen een zeer korte tijd geleverd worden. Krakend vers dus en van topkwaliteit. Omdat de Portugese laurier kwekerij uit Lunteren ervan overtuigd is dat ze goede planten leveren krijgt u zelfs 3 maanden groeigarantie. Dat mag nog eens goede service worden genoemd. Scherp geprijsd en van uitmuntende kwaliteit, dat is waar deze Portugese laurier kwekerij voor staat.

De winterharde Portugese laurier

De Portugese laurier is winterhard. Dat betekent dat u het hele jaar door kunt genieten en tevens uw privacy gewaarborgd blijft. Omdat het een dichte begroeiing kent heeft u geen last van inkijk. Dat maakt de Portugese laurier zeer geschikt om als haag aan te planten langs de openbare weg of als erfafscheiding. Of uw tuin nu op het zuiden ligt of juist op het noorden maakt voor de Portugese laurier niets uit. Het kan namelijk op iedere standplaats aangeplant worden. Bij de Portugeselaurierkwekerij.nl is het mogelijk om planten te bestellen met een hoogte van 2 meter. Zo hebt u direct een volwaardige haag in de tuin staan. 

Het snoeien van de Portugese laurier

De Portugese laurier heeft middel- tot donkergroene bladeren die lekker dik zijn en wat leerachtig aanvoelen. Het kent een gemiddelde groeispurt van 20 tot 355 centimeter per jaar. Wanneer de gewenste hoogte is bereikt wordt aanbevolen om de bovenzijde te snoeien. Eén maal per jaar snoeien is sowieso noodzakelijk want anders kunt u de takken niet meer te lijf gaan met een snoeischaar. Dan moet er een zaag gebruikt worden. Wanneer de Portugese laurier toch enigszins verwilderd raakt kunt u het tot op het hout radicaal terug snoeien. Het zal dan na verloop van tijd weer uitgroeien tot een mooie plant vol nieuwe takken en bladeren.