Laat je droomtuin aanleggen

Het hebben van een eigen tuin, kan de mentale gezondheid zeer ten goede komen. Mede door het groen en de kleurencombinatie in een tuin, kun je volledig tot rust komen en optimaal ontspannen. Wanneer je dus een eigen tuin hebt en je weet niet goed hoe je die moet aanpakken om deze tot je eigen droomtuin te maken, schakel dan een professionele tuinier in, die je tuin geheel kan aanleggen volgens jouw wensen. Je hoeft dan zelf je tuin niet aan te pakken en toch heb je van je tuin je eigen paradijs en droomtuin gemaakt.

 

De verschillende mogelijkheden

Een tuin kun je laten inrichten volgens je eigen wensen en de stijl die het beste bij je past. Er zijn voor het inrichten van een tuin vele stijlen mogelijk. Enkele voorbeelden voor een tuininrichting zijn onder andere een tuin in klassieke stijl, een tuin in moderne stijl of een Japanse stijl is ook erg bijzonder en met een English cottage stijl kan je veel bloemen en kleuren verwachten.

De klassieke tuinen worden vaak gekenmerkt door structuur. Hierbij mogen strak geknipte en fraai gevormde struiken en boompjes niet ontbreken. Ook buxusboompjes worden veel in een klassieke gevormde tuin gebruikt. Bij een moderne stijl tuin, zal de tuin er vaak onderhoudsvrij en strak bij liggen. Een straks aangelegd terras met een groot gazon ervoor, zijn de basisonderdelen van een modern ingerichte tuin. Kunstgras leggen kan ook heel goed in de moderne tuin. Het voordeel is dat je er geen onderhoud aan hebt en toch blijft je gazon altijd mooi groen en fris. Oriënteer je dus op de vele tuinstijlen of misschien wil je juist je eigen stijl creëren. In dat geval kun je eventueel met behulp van een tuinier een eigen tuinontwerp maken,

Een tuin naar wens

Een tuin is gezond en in een mooi aangelegde tuin met veel groen en kleuren doe je veel inspiratie op en brengt je veel rust. In een tuin kun je je terugtrekken van de beslommeringen en de drukte van alle dag, waardoor je stress verminderd wordt. Maar ook kan een tuin dienen om juist gezellige tijden met familie of vrienden te beleven. Zo kan je met anderen gezellig gaan barbecueën. Een tuin brengt je stressniveau dus omlaag en het helpt om de geluiden van de buiten te verminderen, zodat je toch in een drukke omgeving kunt ontspannen. Een tuin heeft dus een dubbele functie, het terugtrekken en ontspannen en de gezelligheid om met meerdere mensen activiteiten te ondernemen.

Grassoorten

Wanneer je een gazon wilt aanleggen, dan heb je de keuze uit verschillende soorten gras. Je kunt kiezen voor echt gras, maar ook voor kunstgras. Als je voor kunstgras gaat, dan heb geen onderhoud meer aan je gazon en toch ben je gegarandeerd van een mooi strak gazon. Houd er wel rekening mee, dat een gazon van kunstgras een stuk duurder is dan echt gras. Ook als je kiest voor echt gras, heb je keuze uit verschillende grassoorten, afhankelijk van je bedoelingen met het gazon. Wordt een gazon intensief gebruikt, dan moet je voor speelgras of sportgras gaan. Heb je alleen een gazon voor de sier, ga dan voor siergras. Maar ligt je gazon juist in een schaduwrijke omgeving, dan bestaat er ook speciaal schaduwgras. Ook voor je gazon zijn er dus keuzemogelijkheden genoeg.